(Ne)realna očekivanja od kineskih investitora

Ima li šansi da Kragujevac od slepog investicionog creva Srbije postane atraktivna destinacija za ulaganja

Ostavite komentar


  1. Ovo je slika i prilika kako ova drzava i njeni partijski arhiduduci funkcionisu. Jedino je bitno da se ogrebu za neki posao, za neku proviziju, za neki put u Kinu, Ameriku, EU…i ako mogu i neku firmu da osnuju pa da isisavaju pare iz drzavne kase. A za posao su totalni teletabisi.
    Da odes u Kinu na sajam privrede i da kao razvojni projekat ponudis gradnju bioskopa i zabavnog parka?! Da li iko moze da zamisli Kineza investitora koji ce da prevali pola sveta da bi u nekom selu gradio filmski grad (po kineskim standardima, grad velicine Kragujevca je omanje selo), ako isto to moze da napravi u 50 milionskih gradova u Kini?!
    Ili da mislis da ce Kinezi kojih je 1.5 milijardi po hranu da dolaze u Srbiju pa je razvojna sansa uzgoj goveda i izvoz u Kinu?!
    To normalan ljudski mozak ne moze da svari. Ovo mi placamo od nasih poreza.

  2. Kinezi već 15 godina "grade" prugu i ne sagradiše je. Šta uopšte očekujete od njih? Oni od nas uzimaju što im treba a ne daju ništa. Možda u privatne džepove poilitičara ali građani od mafijaških poslova kakve vode Kinezi po svetu nema ama baš nikakve koristi. Uostalom, zašto bi nam stranci gradili državu kad je sami ne gradimo? Dođu, okoriste se i odu, dođu novi, okoriste se i odu….

  3. Vec po trcanju vrlih cinovnika na sajam u Kini (samo cist trosak za budzet grada) vidi se kao na dlanu da gradska uprava ne valja i da nije u stanju da prati privredu koja nije ni isla na sajam. Nesto je trulo u drzavi Danskoj. Prikljucak na E75 i rekonstrukcija i elektrifikacija pruge prema Kraljevu i Lapovu nije ni pocela a to je bilo obecano FIAT-u! Onda se ne treba cuditi ako pokupe prnje i odu! Dakle, menjajte sto pre gradsku vlast pa koja god da je partija bila ali menjajte jer ce inace biti prekasno! Ima se utisak da se samo putuje i ceka! Tose videlo i po aferi na Univerzitetu u Kragujevcu gde nikom nije falila vlas sa glave a bilo je itekako dokaza potplacivanja da bi se polozilo. A tu je profesorka jos uvek dr.Dukic Dejanovic iz SPS-a za koju ne vidimo da je bilo sta uradila osim sto je sacuvala i mesto poslanice u Skupstini pa cak i mesto direktorke Psihijatrijske klinike Laza Lazarevic u Beogradu. Sve ona moze samo za 3 plate!

  4. Pod investicijom smatrate izgradnju zabavnog parka? O cemu vi ljudi pricate? Pa cela Sumadija je gladna, bedna, a vi zabavni park za turiste da gradite? Koje turiste? One sto dodju da slusaju Brenu, vide novogodisnju rasvetu u sred proleca, slikaju se kraj fontane i trknu u zabavni park? Koji diletanti, pa ne mogu verovati.

  5. ne mogu da verujem da ista vlast vec 5 godina ne moze pokrenuti Kragujevac. grad ukome vec postoji ogromno ulaganje u Fiat. zar su tolike dileje da ne mogu malo da prosire dovedu jos nekoga? to ne moze samo antitalenat za posao. pa birajte iste ljude da blebecu o kosovu i rusiji a u kuci glad jad i beda a sva okolina bogatija i uredjenija. e moja Sumadijo.

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 28. i 29. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.