Nezaposlenost nije problem, nezaposlenost – raste

Iako predsednik tvrdi da Srbija više nema problema sa nedostatkom radnih mesta

Ostavite komentar


  1. Moje jedno dete je već u inostranstvu a i drugo će verovatno ako ova situacija sa malim platama bude potrajala. Završila je fakultet, 16 godina školovanja, da bi radila za 450eura. To je ponižavajuće.

  2. U kojoj to drzavi mlad covek od plate moze da kupi stan? Moze kredit i ogromna zaduzenja. Da, moze ako je uspesan profi sportista, ali to moze i ovde.

    Napolju su bolje plate, ali tamo si stranac. Nema porodice, prijatelja… uglavnom je samo posao i kuca. Ne znas sta je gore.

  3. Pod Vučićem, od zanatlija, napreduje samo KV motač kablova! I to za zapanjujuću platu od 300 evra!

  4. Strategija ? Pitanje : kako može fakultet da radi, a iz tog istog fakulteta ljudi nemaju posao. Previše ekonomista , agronoma… Prvi korak je da sa fakulteti sa viškom “ profila zatvore za nekoliko godina. To isto i za srednje škole. Zanatlije : školovanje i plaćanje. Sa druge strane roditelji mahom guraju decu u izabrane škole i fakultete. Ne misle o bodućnosti itd. Već još uvek stoji : ako nećeš da se školuješ morat ćeš da radiš ?! I sutra to isto dete grabi neki kurs kako bi na Zapadu radio bilo šta. Često i pomoćni radnik nekom zanatliji. Glrdam ih svaki dan. Potrebna je i strategija ali i mentalitet ljudi. Ovako svi u jednosmernoj ulici : moje dete će u gimnaziju itd i sutra hvataj ko može da sredi posao na budżetu. Zanatlije tu lagano zarade sa : 200 do 230 sati mesečnog rada od 2.700 i nadalje euri. A nazivaju ih gospodine…dok kod nas potcenjivajuće u svim.oblicima.

  5. Posten covek ne vidi da napredujemo. A i to što statistika beleži je više puzev korak nego napredak

  6. Devojcice,tacno je da je iseljavanje pocelo jos i pre tvog ministrovanja 90-ih ali ti si mu ga dao bas turazno iseljavanje normalnih!!!Naravno da idu kad je tvoj najavljen minimalac 35000 sugavih dindzi pa sa tim parama mozes da se stigne do 12-og u mesecu???!!!Mozda tvoja familija,kumovi,…i ostali paraziti mogu da izguraju ceo mesec???!!!

  7. A što bi neki mladi čovek zeleo da bude zanatlija kada vidi svojim očima da može da bude uspešan političar,sponzorusa ili kriminalac?!?! Takvo nam je okruženje u zemlji. Takva je klima u društvu. Dno dna.

  8. Podizite plate,a smanjite penzije! Pa da deca idu raditi,a ne da ih mama I tata penzioneri izdzavaju! To je pravo resenje!!!!

  9. USA. Moj kadar 5000. Ja i supruga da decom. Ima posla, plaća se normalno sve, nema natezanja, dobio SSN.
    Zbogom Srbijo

  10. Hvale se povecanjem minimalaca, povecavaju penzije, posecuju firme koje cvetaju na televiziji, te iste firme otpustaju ljude od 25-30 god. Uništavaju zadruge, i prodaju bud zasta, sve im to neko dozvoljava, na tv.
    Prikazu da vlast posecuje kojekakve vocnjake i farme za koje se nezna tacno ni cije su, ni sta su, jedu zajedno probaju proizvodnju, deru sirotinju

  11. Koje crne firme koje crne plate, koji prosek plate 700 i vise eur. Radio sam za 25000 4 god. Potpisivao ugovore o radu… Posle svega ni dan jedan staza od toga, a da napomenem nasa vlast(nas predsednik i svi ostali) bili tu nahvalili firmu do bola bili na tv cak sa direktorom velikim koga pre toga samo sto nisu zatvorili zbog svega i svacega, nakon toga firma(zadruga) koja navodno cveta prodaje zemljiste deli otkaze mladim radnicima, ostavlja same penzionere, takoreći sprema se za dobos! Toliko o postenju vlasti i ove drzave jadne, predsednik umesto da takve hapsi, on ih nagradjuje, svaka cast na postenju!

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 8

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.