Ni novo zatvaranje ne bi previše ugrozilo privredu

Najnoviji ekonomski podaci daju nadu da će, u svetlu kovida, godina biti uspešno okončana

Ostavite komentar


  1. Pa i moja baba bi zakljucila da smo uspesni da se ja i ona zatvorimo u kuci a ostala dva clana izbacimo a mi imamo namirnice i kuca nije na gubitku.. sto nisi racunali nezaposlene, njima pomoc, i ove sto ostali bez i sto ce ostati i honorarci sto se polako vracaju

    1. Pa baš zbog te godine od 6.2% smo i dobili covid.
      Da bi ove bilo – 2%..Jako prosto banke će profitirati ponovo

  2. Zemljo kad ti poljoprivreda diže BDP i rodna godina. Gde su sistemi za navodnjavanje u zlatnom dobu Srbije? Pa da se ima stabilan prinos. Ovo je kao u biblijka vremena 7 godina suše mršave krave….

  3. Pa naravno da je najmsnji pad BDP a kad nema šta da se izgubi sve je prazno.
    Poplava u Obrenovcu je odnela puno koje imao puno a oni što nidu imali ništa strsdalo im nešto mslo krpica i to je to.

  4. ni rast ni pad BDP ne menja ekonomsku situaciju obicnih gradjana , Spoljni Krediti se dele politickim eleitama koje pokrecu biznis i prihodoju kapital , gradjani su ekonomski zakljucani , cak nemaju pristup sitovinama koje bi trebale da budu NACIONALNO DOBRO , kretanje kapitala se kontrolise u nevidjeno velikoj meri , posebno se prati ekonomsko kretanje gradjana koji na internetu kritikuju sadasnji sistem # Ovaj ,,mali ,, pad BDP treba sagledati kroz prizmu uzetih spoljnih kredita u visini oko 5 miljarde eura , gde je otisao taj novac ? za finasiranje adimistracije sigurno nije , po mom misljenju podeljen je podobnim kadrovima vladajuce politicke elite ,a svi ostali gradjani obavezali su se da taj KREDIT Vracaju , logika je da 5 miljardi eura mora da generise prozivodnju i dobit obicno u nivou 10 % ,prosecno je svaki gradjanin zaduzen za 1000 eura , da li je svaki gradjanin dobio na poklon 1000 eura ove godine ? Administracija se godinama finasira , nije moguce da je odjednom zafalilo 5 mljardi . Model izvlacenja novca isao je preko drzavnih obveznica koje su zalagane pod hipteku ,a dinari su upotrebljeni za kupovinu novcanica eura i dolara ,koje vise cak nisu u zemlji , da smo imali investiciju 5 000 milona eura to bi znacilo 5000 fabrika od po milion eura sa najmanje 50 000 novozaposljenih u dobrim preduziceima sa kapitalom .

  5. Koja je svrha ove vesti sem direktne promocije predsednika i njegovih trućanja?!
    Kakav najmanji pad, kakvi bakrači? Sve se ovo drži na zaduživanju države tj nas!

  6. Sve je sjajno i bajno, samo Vam moramo uvesti nove-veće poreze, na sve i svašta ( šupe, nadstrešnice, podrume Itd,)

  7. nece da bude zatvaranja, jer ekonomija ove rupe od drzave, je toliko slaba, da bi ponovno zatvaranje bio ekser na njenom kovcegu, jer para za neka pomagana nema. oni ce pre da dopuste da se svi zarazimo i da lekari umiru u bolnicama od posla, samo da se ne zatvara.

Ostavite komentar


Ekonomija

CEFTA: Čeka se usvajanje važnih sporazuma za region 10

CEFTA: Čeka se usvajanje važnih sporazuma za region

Ministri ekonomija Zapadnog Balkana i vršiteljka dužnosti direktora Sekretarijata CEFTA Danijela Gačević razgovarali su u Berlinu o ekonomskim prilikama u regionu i o odlukama CEFTA o olakšavanju trgovine koje čekaju na usvajanje, saopštila je danas CEFTA.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.