Ničić: Nisam izjavio da će u Zaječaru u 2019. biti 5.000 novih radnih mesta 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Podatak o otvaranju 5.000 novih radnih mesta u gradu na Timoku tokom 2019. godine gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kako je istakao za portal „Zaječar Online“, nikada do sada nijednom mediju nije dao, ni zvanično ni nezvanično.

Ali s obzirom da je u nekoliko navrata za zaječarske medije lično najavljivao dolazak brojnih investitora i kompanija poput Lidl-a, Capitol parka, Koreanaca i drugih… pitali smo gradonačelnika Ničića koliko je izvesno da će u 2019. godini biti otvoreno radnih mesta i o kom broju je tačno reč, navodi  Zaječara online.

“ 26. decembra građani Zaječara saznaće koji će tačno investitor prvi u 2019. godini otvoriti nova radna mesta u Zaječaru.

Iz principa neću reći u kom investitoru je reč, jer će za nekoliko dana biti održan i zvaničan sastanak na kome ćemo sve obelodaniti.

Tačno je da najava za dolazak investitora u Zaječaru ima.

Više od petoro njih je do sada razgovaralo sa predstavnicima lokalne samouprave, a da li će biti 2,3 ili 5.000 novootvorenih radnih mesta, kada će ih biti i u kojim uslovima ne mogu sada da potvrdim, sve dok i zvanično ne bude postignut dogovor sa investitorima“, istakao je Ničić.

Ničić je potvrdio da je sastanak sa prvim investirorom koji bi u gradu na Timoku već u maju 2019. godine trebalo da zaposli između 400 i 500 radnika dogovoren i da će biti održan u sredu, 26. decembra u zaječarskoj Gradskoj upravi.

A prema njegovim rečima izvestan je i dolazak preko 2000 radnika iz Rusije koji će zbog izgradnje „Turskog toka“ u Zaječaru raditi i živeti u naredne tri godine.

„Grad Zaječar će samo od poreza na zarade u naredne tri godine od ruskih radnika zaraditi puno.

Izvesno je da će u naselju koje će za njih biti izgrađeno živeti oko 2100 radnika iz rusije, dok će preostali broj od 400 do 1000 specijalizovanih radnika (varioca, montera…) za izgradnju „Turskog toka“ biti angažovano iz Zaječara, zemlje i regiona.

Da se ne lažemo, Zaječar prvo nema 5.000 radnika u ponudi koje bi ovog trenutka mogao da zaposli.

Na sastanku sa zadnjim investitorom čija je inicijativa bila da se ovde otvori fabrika najavljeno je da će on u delu pogona „Gorenje“ u Zaječaru započeti proizvodnju, a da će nakon izgradnje sopstvenog pogona u novoj industrijskoj zoni u Zaječaru kasnije tamo nastaviti proizvodnju“, potvrdio je gradonačelnik Ničić.

On je istakao da ima uverenja da će u završnoj fazi do 2021. godine pomenuti investitor u Zaječaru otvoriti fabriku u kojoj će raditi oko 2500 zaposlenih, ali nije želeo da otkriva o kojoj kompaniji je reč.

„O tome ćemo govoriti kad vrabac bude u ruci, a sad je trenutno samo na golub na grani“, zaključio je Ničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari