Nidec korporacija zainteresovana za investiranje preko 100 miliona evra

Ostavite komentar


  1. Nove investicije ce znacajno unaprediti razvoj nase privrede i podstaknuti dalji ekonomski razvoj Srbije.

  2. Elektricni motori su buducnost auto industrije, i svakako bi dobro bilo da se jedna ovakva fabrika otvori i u Srbiji.

  3. Srbija svojim odgovornim ponašanjem i radom privlači sve veći broj investitora. Itekako treba Japanu širom otvoriti vrata proizvodnje u Srbiji. Oni su discipinovan, odgovorni od kojih zaista nešto može da se nauči, to će da podigne konkurenciju i standard.

  4. Nova investicija koja nam dolazi iz Japana će svakako smanjiti stopu nezaposlenosti u Srbiji i povečati naš ekonomski napredak.

  5. Srbija ima dovoljno potencijala za još dosta investitora iz celog sveta, kao što je i ovaj japanski gigant koji će ulagati u Novom Sadu.

  6. NIDEC zapošljava oko 2700 ljudi, njihov kapital je oko 86 miliona jena, a izvoz tokom ove godine oko 160 miliona jena. Jedan dolar je oko 100 jena. To su podaci sa njihovog sajta. Odakle im novac za tolike investicije u Srbiji?

    1. Nisi čuo za ćerke firme, i za joint venture?U poslovnom svetu nije neoubičajeno da jedna firma daje brend, a da druga ili druge firme daju novac, radi realizacije nekog poslovnog projekta.

      1. Jedno je investicija, a drugo joint venture. Ćerke firme mogu biti i fiktivne preko kojih se pere novac.

  7. Bilo bi dobro da se ova investicija realizuje, jer bi se na taj način otvorio ogroman broj novih radnih mesta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.