Agencija za privatizaciju uputila je juče dopis Savetu za borbu protiv korupcije u kojem tvrdi da su netačni navodi u Izveštaju o državnom i zadružnom zemljištu u postupku privatizacije, koji je to telo objavilo 19. novembra.


– U odgovoru Agencije, taksativno su navedeni svi nedostaci izveštaja i proizvoljne konstatacije Saveta. Prvo, Agencija za privatizaciju nikada nije bila ovlašćena, pa samim tim nije ni prodavala zemljište, već isključivo kapital preduzeća, tj. preduzeća u celini kao pravnih lica sa svim svojim pravima, obavezama i imovinom. Jedan od glavnih problema, prema izveštaju, je nekoliko poljoprivrednih preduzeća koja je Agencija prodavala, a gde pre prodaje, navodno, nije utvrdila šta čini kapital prodaje tj. šta je društveno a šta državno zemljište. Zbog toga je Agencija za privatizaciju u svom odgovoru Savetu za borbu protiv korupcije dostavila i nekoliko primera potvrda Ministarstva poljoprivrede kojima se jasno definiše vlasništvo nad zemljištem, a koje su bile deo svake privatizacione dokumentacije – navodi se u saopštenju Agencije za privatizaciju dostavljenom našoj redakciji.

U daljem tekstu se ističe da Agencija za privatizaciju veoma ceni „značajan rad Saveta za borbu protiv korupcije, čega je, sigurni smo, svestan i sam Savet zbog višegodišnje uspešne saradnje. Sa druge strane, u obavezi smo i da javnost obavestimo i o svim netačnim tvrdnjama koje se iznose o našem radu“, poručuju iz Agencije za privatizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari