Nije usvojen statut EPS-a, nova sednica sutra 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

Na današnjoj sednici Nadzornog odbora EPS nije usvojen novi statut, piše Blic.

Dogovoreno je da se ponovo zakaže nova sednica kako bi se usaglasili određeni stavovi definisani u ovom dokumentu, navodi Blic.

Kako im je, kako navode, potvrđeno rasprava o promeni statusa najvećeg preduzeća u Srbiji nastaviće se sutra.

Predstavnici dela Sindikata radnika EPS-a koji predvodi bivši predsednik Milan Đorđević prošle srede ušli su na sednicu Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije nezadovoljni zbog incijative Ministarstva rudarstva i energetike da se promeni Statut preduzeća po kome bi jedini član Skupštine akcionara bila resorna ministarka Dubravka Đedović.

Kako je Danas pisao, ministarka Đedović, kao predstavnik vlasnika EPS-a, države Srbije, bila bi jedina ovlašćena ne samo da bira generalnog direktora već bi odlučivala i o tome ko će biti i izvršni direktori u preduzeću.

Za deo Sindikata radnika EPS-a koji predvodi Đorđević veoma je sporan bio i zahtev Ministarstva rudarstva i energetike da bi EPS nakon što postane akcionarsko društvo trebalo da umesto preduzeća za proizvodnju i trgovinu električnom energijom bude predviđen samo za proizvodnju struje. Sindikalci tvrde da bi to predstavljalo uvertiru za gašenje rudarskog i termo sektora i da bi izazvalo prekomerni uvoz struje koji bi papreno koštao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari