Nikezić: Jedino korupcija može biti razlog za prodaju JRB-a 1Foto: Shutterstock/Baloncici

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je danas da je „jedino“ korupcija razlog prodaje državnog preduzeća za rečni transport Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB), koja je kako je rekao, od strateškog značaja za Srbiju.

„Jedino korupcija može biti razlog za prodaju JRB-a, izuzetno uspešne firme od strateškog značaja za Srbiju, i to u sred avgusta, sa rokom za ponude od samo 21 dan i sa uslovima koji odgovaraju isključivo odabranim kupcima“, naveo je Nikezić u saopštenju.

On je kazao da su nadležnom Ministarstvu privrede postavili poslanička pitanja – „zašto se uopšte privatizuje JRB, lider na tržištu rečnog transporta i jedna od najvećih transportnih firmi na celom toku Dunava, sa godišnjim prihodom od 25 miliona evra i profitom od preko pet miliona evra i zašto se tako vredna firma prodaje po tako nepovoljnim i koruptivnim uslovima“.

„Zahtevamo od Ministarstva privrede i Vlade Srbije, ne samo hitne odgovore na postavljena pitanja, već i odluku da se obustavi privatizacija JRB-a, a da država ostane vlasnik i preuzme aktivniju ulogu u upravljanju i razvoju ovog uspešnog preduzeća od strateškog značaja za Srbiju“, piše u saopštenju.

JRB je ponovo ponuđen na prodaju, dvadeset dana od obustavljanja prve prodaje, po ceni od 21,9 miliona evra, sedam miliona evra nižoj od prethodne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari