DUSAN NIKEZIĆfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Ministar Siniša Mali će ući u istoriju kao, verovatno, jedini ministar finansija koji je zvanično reagovao na očiglednu prvoaprilsku šalu – da Vlade Srbije i BiH preuzimaju od Crne Gore ekonomski program „Evropa sad“, objavljenu u crnogorskim medijima, saopštio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić.

„Iako je, po pravilu, smešnija reakcija ljudi koji nasednu na prvoaprilsku šalu od same šale, odgovor ministra Malog nije nimalo smešan, pošto je nastavio da obmanjuje građane Srbije i regiona o navodnim uspesima srpskih vlasti“, napisao je on.

Nikezić tvrdi da je računica Malog obmanjivanje naroda.

„Tako je i ovu priliku iskoristio da se pohvali svojom računicom BDP-a u evrima, koji je naduvao inflacijom, pa danas u zvaničnim izveštajima stoji da je BDP u poslednje dve godine realno porastao pet odsto, a istovremeno u evrima porastao sa 53 na 69 milijardi evra, ili čak 30 odsto. I ne samo to. Hvali se Mali i udelom javnog duga u tom istom inflatornom i nerealnom BDP-u“, objašnjava on.

Nikezić ukazuje da je situacija znatno drugačija.

„Nažalost građana Srbije, ekonomski rezultati ove vlasti nisu prvoaprilska šala, već surova realnost u zemlji koja je postala sinonim za korupciju, četvrta je u Evropi po siromaštvu, sa duplo većom inflacijom od EU, rastom javnog duga od 140 odsto i egzodusom 500 hiljada mladih“, navodi on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari