Primer preduzeća koja rade u okviru Simpa ukazuje na vitalnost i opstanak najvažnije kompanije na jugu Srbije koja je od strateškog značaja za ekonomsko socijalnu situaciju i stabilnost u ovom regionu – rekao je juče u Vranju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u pratnji Dragana Tomića, osnivača Simpa obišao fabrike u regionu juga Srbije.


– Dražava, hoće i želi da pomogne ovoj kompaniji koja je jedan od vrlo značajnih brendova naše drvno predrađivačke industrije, naročito zbog izvoznih kapaciteta i saradnje sa uglednim svetskim kompanijama – rekao je Nikolić u sedištu kompanije, u Vranju. Rukovodstvo Simpa upoznalo je predsednika sa aktuelnom, nimalo ružičastom ekonomskom situacijom koja se nužno reflektuje i na Simpo koji deluje u najsiromašnijem delu države. Za Dragana Tomića čelnika kompanije najvažnije je „da je Simpo preživeo tranzicione probleme i da je ostao brend koji se prepoznaje u zemljama EU i danas kada Srbija teži članstvu u zemljama unije“.

– Imali smo tokom raspada zemlje u kojoj je Simpo bio lider u proizvodnji nameštaja veliku štetu u gubitku objekata u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH. To nas nije sprečilo na putu da nastavimo našu strategiju razvoja na jugu Srbije, da sačuvamo našu kompaniju i radna mesta, kao i da samo u ovoj godini povećamo izvoz za oko 25 procenata u Italiju i Francusku, gde je naš brend prepoznatljiv – rekao je Tomić.

Prva poseta predsednika Srbije upriličena je povodom proslave 49 godina od osnivanja i postojanja Kompanije Simpo koja sada na jugu Srbije zapošljava više od 7.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari