Naftna industrija Srbije juče je na 9. Međunarodnom sajmu energetike predstavila koncept uvođenja novih tehnologija i inovacija u svim oblastima poslovanja, od istraživanja i proizvodnje do prerade, prodaje i korporativnog upravljanja.


Posetioci NIS-ovog izložbenog prostora imali su priliku da se na kompanijskom štandu, koji na interesantan vizuelan način prikazuje primenu najsavremenijih tehnoloških rešenja u kompaniji, upoznaju sa njenom novom koncepcijom razvoja inovacione i naučno-tehnološke delatnosti. Na sajmu se takođe predstavio i Naučno tehnološki centar, koji posluje u okviru kompanije i koji čini srce inovacija u NIS-u. U okviru prezentacije „Nove tehnologije i inovacije“ NTC je predstavio nekoliko svojih ključnih projekata u okviru kojih primenjuje najsavremenija tehnološka rešenja tokom istraživanja nafte i gasa. To su primena bušenja malim prečnicima, metode eksploatacije nekonvencionalnih resursa ugljovodonika, doistraživanje nalazišta teške nafte Gaj i bušenje horizontalnih bušotina na poljima NIS-a.

U skladu sa usvojenim planom, naučnoistraživačkih i razvojnih radova, predviđeno je da stručnjaci Naučno-tehnološkog centra do 2015. realizuju 28 inovacionih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari