U Vašem listu od 10. aprila, rubrika „Ekonomija“, objavljen je tekst „Skupština Vojvodine tužila Bogićevića“, u kojem je navedeno više pogrešnih i nepreciznih podataka, a ja Vas molim da u sledećem broju ispravite greške koje se odnose na mene.


Nije tačno da sam „postavljen za glavnog i odgovornog urednika“ lista „Dnevnik“, što se moglo proveriti uvidom u impresum lista u bilo kom periodu, ili jednostavnim telefonskim pozivom poslovodstvu kuće.

Neprecizan je podatak da sam „bivši dopisnik lista ‘Politika’ iz Šapca“. Precizan podatak jeste da sam bivši dopisnik „Politike“ iz Novog Sada, i da sam taj posao obavljao od 1. februara 2010. do 28. februara 2013. godine, a da sam pre toga bio dopisnik istog lista iz Šapca.

Netačna je informacija („Danasa“) da u „Dnevniku“ zvanično zauzimam mesto „savetnika glavnog i odgovornog urednika tog lista“. Tačno je da u preduzeću „Dnevnik Vojvodina Pres“ od 1. marta 2013. godine obavljam posao savetnika generalnog direktora za list „Dnevnik“, a što se takođe moglo lako proveriti.

Srdačan pozdrav, Miroljub Mijušković

List Danas čitaocima na uvid stavlja faksimil tužbe koju je Trgovinskom sudu u Novom Sadu podneo jedan od dva suvlasnika lista Dnevnik, Dnevnik holding. U tužbi se ime gospodina Mijuškovića dvaput pominje, prvi put u vezi sa odlukom od 14. 2. 2013. godine na osnovu koje je, tvrdi suvlasnik lista Dnevnik, on imenovan za glavnog i odgovornog urednika i drugi put u predlogu tužioca, suvlasnika lista Dnevnik, sudu da se odluka o razrešenju Aleksandra Đivuljskog i imenovanju Mijuškovića poništi. Tužba, podneta 25. februara ove godine, kao verodostojna je potvrđena od nadležnih registracionih organa 1. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari