Niški aerodrom: Nismo nezakonito isplaćivali veće zarade zaposlenima 1Foto: Sajt Aerodroma Niš

Netačno je da je budžetska inspekcija Grada Niša utvrdila da je JP „Aerodrom Niš“ u ovoj godini protivzakonito isplaćivalo veće zarade zaposlenima,navode u Niškom aerodromu.

– Nismo primili nikakav dokument, zapisnik ili rešenje budžetske inspekcije čija je višemesečna kontrola u toku. Važećom Uredbom o radu, ovlašćenjima i obeležjima budžetske inspekcije propisano je da budžetski inspektor zapisnik o kontroli mora da dostavi subjektu inspekcijske kontrole u roku od osam radnih dana od završetka inspekcijske kontrole -preciziraju u Aerodromu u Nišu.

Čelnici Niškog aerodroma pitaju kako gradski većnik Igor Vojinović( Pokret socijalista) “može da zloupotrebljava svoju funkciju I da komentariše dokument koji nije čak ni dostavljen subjektu kontrole JP „Aerodrom Niš“.

-Ovo je samo jedna u nizu neodgovornih izjava članova Gradskog veća kojom se nanosi direktna šteta poslovanju JP „Aerodrom Niš“ Niš. Izjave da je poslovanje aerodroma neodrživo, da tamo „neki“ rade bez saglasnosti države, a sada i da je poslovanje protivzakonito, unose paniku kod kompanija koje posluju sa aerodromom i potpuno zaustavljaju dalji razvoj saobraćaja i novih ruta-konstatuju u Niškom aerodromu.

Oni dodaju da su u više navrata morali da objašnjavaju aviokompanijama koje su izrazile zabrinutost za bezbedno obavljanje saobraćaja u Nišu.

-Finansijska neodrživost poslovanja podrazumeva nemogućnost za vršenje osnovnih funkcija delatnosti preduzeća pa i bezbednosti. Šteta po jedva povraćeni ugled Aerodroma “Konstantin Veliki”kod najvećih svetskih kompanija je već učinjena, a posledica toga je i finansijska šteta zbog izostanka planiranog razvoja-navode u Aerodromu.

Vojinović, gradski većnik zadužen za resor komualnih delatnosti, nije bio dostupan za komentar, odnosno za objašnjenje zašto je dao takvu izjavu I otkud on ima takve informacije.

Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari