NLB dala najveću ponudu za Komercijalnu banku

Konkurenti za kupovinu najveće državne banke nisu bili široke ruke

Ostavite komentar


  1. Drzava Nemcima i Svedjanima JEDAN ODSTO akcija Komercijalne banke vrednuje 6,42 miliona evra, a sebi iste te akcije 5 miliona evra.
    Svaka castministru Malom na racunici. On covek zna sta radi prodaje jeftinije nego sto je kostalo stvaranje ovog brenda. Ili je AV i vrh vlasti resio da od prodaje Komercijalne banke ukrade 150 do 200 miliona evra.
    A, mozda ove LAZNE DIPLOME na vlasti stvarno neznaju da sabiraju vec samo da ODUZIMAJU. Ne bi bilo cudo jer Mali je dosada najmanje tri puta dao kontradiktornu izjavu o svom obrazovanju. Ranije smo mogli da cujemo, da he zavrsio ETF, pa FON, a juce rece da je studirao Ekonomski. Jedino ako sve to odjedanput nije studirao sedeci u nekom londonskom pabu, gledajuci na tv izvestaje iz Jugoslavije o ratu od kogs je tamo privremeno pobegao. Naravno kad su njegovi porobi Srbiju on se slavodobitno vratio u vladu da krcmi nase firme za njihove potrebe.
    I sad mu je ostala jos samo Komercijalna banks, pa da opet uhvati tutanj. Ali, pitanje je da li se vise ima gde pobeci.

    1. ZLOČINAC SE VRAĆA NA MESTO ZLOČINA – NLB je Nova Ljubljanska Banka, reinkarnacija Ljubljanske Banke koja je ojadila štediše širom bivče Jugoslavije.

  2. Mene jako zbunjuje vasa matematika. Knjigovostvena vrednost KB je oko 550 evra ili ti 3929.9 dinara po akciji. Drzava u KM ima 83.23% i to prodaje. NLB za taj paket akcija nudi 450 miliona evra. 550*83.23 = je oko 450 miliona sto znaci da NLB nudi da kupi akcije po knjigovodstvenoj vrednosti. Nije mi jasno kako ste vi dosli do racunice 3.146 dinara za akciju to jeste da NLB nudi toliko po akciji??? Zaista molim za objasnjenje. Hvala

  3. Ovo je zaista neverovatno, minimum po kome bi zdravom razumu trebalo prodati 83% je 530 miliona. To bi značilo samo da država proda akcije po ceni po kojoj je juče kupila 42%, bez dinara preko.
    Ako zaista prodaju u visini 450 miliona evra, zaista treba pozvati ministra na odgovornost za nanetu štetu državi od 80 miliona evra, ili 9,5 milijardi dinara.
    Pa posle neka priča nekom drugom o suficitu u budžetu…

  4. Imali ovde iko pošten pa da kaže da je kriminal prodati nešto ispod knjigovostvene vrednosti.Posebno zdravu , bez dugova i obaveza , banku. Treba imati u vidu da je knjigovostvena vrednost UVEK manja od realne vrednosti,Još jedan u nizu kriminalnih poslova.

  5. Ucili su ucili od srede do petka al se nisu odmakli dalje od pocetka !!!!!!!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.