Nova banka na tržištu nakon spajanja-Eurobank Direktna 1Foto: FoNet/TV FoNet

Pripajanje Direktne banke Eurobanci je okončano i od danas će poslovati pod nazivom Eurobank Direktna.

Nova banka ima aktivu veću od dve milijarde evra i kapital od više od 300 miliona evra, kao i 127 ekspozitura i sa tim zauzima oko 6,4 odsto bankarskog tržišta.
„Pripajanje Direktne banke Eurobanci doprinelo je formiranju snažnije i dinamičnije finansijske institucije. Uz proširenu poslovnu mrežu, banka će pružati kompletnu ponudu modernih finansijskih proizvoda i servisa, uz podizanje standarda kvaliteta usluga, koji će odgovoriti tehnološkim potrebama savremenog korisnika. Eurobank Direktna biće pouzdan partner i siguran izbor mnogih klijenata i važan činilac u održanju stabilnosti domaćeg finansijskog sistema“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora banke, navodi se u saopštenju.
U julu ove godine najavljeno je pripajanje Direktne banke Eurobanci prema kom će akcionari Eurobank kontrolisati oko 70 odsto akcija objedinjene banke, dok će akcionari Direktne imati vlasništvo nad preostalih 30 odsto akcija. Nakon odobrenja svih nadležnih institucija, statusna promena pripajanja završena je u decembru 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari