Nova pošta u Donjem Tovarniku 1Foto: Pošsta Srbije

Srđan Jovanović, direktor Funkcije poštanske mreže, juče je u ime Mire Petrović, v. d. direktora javnog preduzeća „Pošta Srbije”, pustio u rad poštansku poslovnicu sa besplatnim internetom koja će služiti meštanima Donjeg Tovarnika.

„Mi u Pošti Srbije od početka godine kontinuirano i dosledno sprovodimo akciju „52 pošte za 52 nedelje”. Cilj je otvaranje 52 pošte u 52 srpska sela, kako bi se i stanovnicima sela obezbedili uslovi života i rada slični onima koje imaju stanovnici gradova. Tokom ove akcije ravni Srem smo posetili tri puta i otvorili pošte u Brestaču, Žarkovcu i Donjim Petrovcima. Danas u rad puštamo i 47. poslovnicu, ovde u Donjem Tovarniku, na radost oko 1.000 meštana koji više neće morati da putuju do Pećinaca kako bi platili račun, podigli penziju ili poslali pošiljku”, rekao je Jovanović.

On je istakao da će pošta nadohvat ruke biti važna i za poslovanje tridesetak pravnih subjekata Donjeg Tovarnika, čime Pošta u godini preduzetništva podstiče ovaj važan sektor privrede Srbije, što je i bila jedna od osnovnih ideja inicijatora akcije ministra Milana Krkobabića.

Nova pošta je zaživela zajedničkim ulaganjem Pošte Srbije i lokalne samouprave. Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički pohvalila je ovakvu poslovnu politiku Pošte Srbije i istakla: „Sigurna sam da će se današnji dan uvrstiti u značajne datume Donjeg Tovarnika, jer je pošta, kao i škola i ambulanta, vrlo važna za lakše funkcionisanje i normalan život”, navela je ona.

Mesna zajednica „Donji Tovarnik” i poljoprivredna apoteka „Ras” ubeležene su kao prvi korisnici usluga nove ekspoziture, izborom promotivnih povoljnosti kurirskog servisa „Post-ekspres za 99 dinara”, dostupnih do kraja godine svim novim poslovnim korisnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari