Nova saznanja o smrti radnice “Aster tekstila” u Nišu: Oglasio se UKC Niš, ali i sama fabrika

Ostavite komentar


  1. Neka joj je pokoj dusi. A ovaj sto nam dovodi ovakve firme i sto prodaje narod u bescenje…nadam se da ima kosmicke pravde i za njega!

  2. To je ona fabrika gde je VUčko pitao Turčina da li je zadovoljan našim ženama?

  3. Radila u dve fabrike gde su štetna isparenja, nema klime i leti ljudi kolabiraju, a norma kao u ausvicu. U pitanju memomirjska pena i Hutchinson
    Svuda je haos, kamo sreće da se sve fabrike pozatvaraju i svi odu odavde

  4. Bas tako! Posle porodiljslog bolovanja nisu dozvolili da koristimo odmor,iako sam rekla da dete kreće u vrtic taman za te dve nedelje od 1.septembra rekli su mi da znaju kako je sa malom decu non stop prehladjeni,moralo bi bolovanje da se otvara pa da njima to ne odgovara na sta sam ja rekla da mi daju otkaz da bih primala sa biroa,oni ni o nisu hteli primorali su da potpišem kao obostran raskid ugovora. Pa mi je odmor bio kao otkazni rok. I da su mi vrata otvorena kad deca porastu sta god to značilo.

  5. Najuriti svaku firmu iz Srbije,koja ne dozvoljava stvaranje sindikalne organizacije i koja se neljudski ponasa prema radnicima.Izrabljivanje radnika je protivzakonito i niko ne bi smeo da radi vise od 8 sati ili da ima samo jedan slobodan dan u nedelji.To rade i domace firme,pogotovo dragstori,koji svojim radnicima daju po samo dva slobodna dana mesecno a jos iim i od miinimalca traze da vrate poslodavcima.

  6. Saucesce porodici preminule eeeeeEeeeeEEe Srbijo stidi se i srami dokle smo dosli sa ovim kadrom posle vladajuce stranke ni PAKO NAM NECE BITI TEZAK…

  7. U fabrico Aster tekstil nema organizovanog sindikata. A sto se tice rada u toj fabrici tamo je robovlasnicko dristvo. Radnici se tretiraju kao robovi i brojevi. Tacno je da kad radniku nije dobro ako oni ocene da nije tako ne pustaju radnika da izadje i ode do lekara. Zbog takvog ponasanja su ostali bez velikog broja radnika. U fabrici nije problem tursko rukovodstvo nego nase rukovodstvo koje smatra da moze da maltretira radnike i psihicki.

  8. Fabrike iz doba robovlasništva, imaju podršku vlade i svih zvaničnika, radnici bez ikakvih prava, najniže plate, najjeftiniji zivot ok judski u Srbiji

  9. Nema sindikata nikada ga nije bilo,da postoji mobing,postoji i te kako ali ne verujem da je nisu pustili da izadje pp toj firmi uvek idu i dosta besmislenih priča,znam iz iskustva,ver. Je jadna zena mislila da moze da izdrži kraj smene ali ostavite nadlezne nek proveravaju sta se desilo. Da postoje klime u letnjih mesecima za razliku od Džonsona na primer gde si mokar celog dana.Razlicite gluposti se pisu i pricaju za svaku firmu.

  10. Sami smo krivi vidim i odve pisu kako su „primorani“ da potpisu sporazumni prekid. Pistoljem ste primorani? Nije nego se uplasite, strasljiv smo narod. Ne morate da potpisete nista, neka vam daju otkaz ako smeju. Cesto ne smeju jer su uzeli subvencije. Onda vas poplase da sami odete jer niste potrebni a onj su subvencije uzeli. Samo hrabro i pokazite zube. Ne mogu vam nista.

Ostavite komentar


Ekonomija

Paketi sa sajta "Sinsay" kasne i po dva meseca, kompanija za "Danas" objasnila gde je došlo do problema 10

Paketi sa sajta „Sinsay“ kasne i po dva meseca, kompanija za „Danas“ objasnila gde je došlo do problema

Korisnici društvenih mreža masovno prijavljuju problem sa kasnom isporukom paketa naručenih putem interneta na sajtu brenda "Sinsej" (Sinsay), a udruženje za zaštitu potrošača "Efektiva" saopštilo je danas da su pojedini potrošači čak i platili porudžbine, a paketi im nisu stigli ni dva meseca kasnije. Danas je kontaktirao kompaniju "LPP Serbia" u okviru koje posluje i "Sinsej", te dobili objašnjenje šta je razlog kašnjena isporuka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.