Nova turistička atrakcija uz pomoć EU fondova

Samo u dvadesetak dana aprila Tvrđavu posetilo više od 3.000 ljudi
Tvrđava Golubački grad u jeku renoviranja postala sve posećenija istorijska destinacija

Ostavite komentar


  1. Srpska posla.
    nikako da raja, uključivši i ovu srbiju iz patke.. žute i birokratija, shvate da turiste ne privlači socrealističko ruglo kojeg je pun Beograd i druge palanke, nego ovakve kule i tvrdjave ili moderne gradjevine, ili pak stara arhitektura zgrada.

    Porušite ta rugla, minirajte sve to, prebojite to sivilo, nešto kao u centru Šabca npr što me pozitivno iznenadilo (ima ovde u Danasu ta fotka), i počeće turisti da dolaze. Lova da teče.

    Ovde vidimo kontrast koji lovi oko i dovlači turiste, moćna tvrdjava, brda i travnata zelena površina. Zagarantovana pažnja turista i dobra poseta. Da li je moguće da je Srbin toliko ..nesvestan..da ne shvata, šta je lepo i korisno za turizam. Dakle gradite lepo i kolorno, a ne socijalističko smeće. Zakonom urediti samo lepu gradnju, nagradjivati istu kroz smanjene poreze.

    Zapravo je suprotno, kod nas se takvi progone.
    Atmosfera straha koja čuva fotelju. Eto to je u pitanju.

  2. Bio sam za praznike u Golubačkoj tvrđavi. Bilo je fenomenalno. Ceo taj kraj izgleda predivno. Hvala EU što je izdvojila novac za rekonstrukciju tvrđave.

  3. Obisao sam vizitorski zentar i prezadovoljan sam hvala svima koji su pomogli da se obnovi Golubacki.grad.

  4. Ovo treba kombinovati sa sportovima na vodi, izlozbenim salonom, koncertima ozbiljne muzike te kongresnim turizmom… Ako se bude imalo znanja?

  5. Šta je rezultat dobro zamišljenog projekta, prvog takve vrste kod nas? Pare od ugovora od 1.700.000 evra su potrošili za dve godine, a napravili su dva krova na dve kule.
    Onda su dobili još para i rokova.
    Krajem aprila ove godine je istekao i dopunski rok koji su dobili projekt-menadžeri, izvođači i stručni nadzor da urade tvrđavu. I, šta su uradili?
    inistar Ljajić je, potpisujući Memorandum za dodatne pare, rekao da od 800.000 evra, na radove ide 560.000, a za stručni nadzor 240.000 evra.
    Za dodatnih osam meseci su urađena još dva krova na dve kule i jedan zid. Po cenama iz ponude, to je ukupno ispod 100.000 evra, a potrošeno je 560.000 evra. Lepo su ga naduvali!
    A nadzor je za osam meseci potrošio 240.000 evra ili 30.000 evra mesečno! Lepa para za tri čoveka! Hiljadu evra dnevno!
    Ove evropske donacije i doplatni memorandumi su rajski poslovi! Sve će da učine, sve će da naduvaju, i cene i količine, samo da izvuku pare, jer to niko ne kontroliše. Još samo da potraje koju godinicu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.