Novaković: Rizik od prebrzog zaduživanja Srbije kod Kineza

Ostavite komentar


  1. Zar neko ima iluziju da kukavni ministar Momirović uopšte zna ša je potpisao. Čovek se u građevinske investicije i prećenje projekata ne razume, a potpisaće sve što mu njegov idol naloži.

    1. Šta se više može očekivati od lika koji se tek ponešto razume u drikere i rajsferšluse?

  2. Sistem kreditiranja saobracajnica dobro su razradili sadasnji vladari sveta,uzimajuci u vlasnistvo zemljiste na kojem se gradi infrastruktura.Najnoviji primer je CG i vec vidimo sta se desava.U kojim je sve hipotekama Srbija jos od Pasica je tema za ozbiljna istrazivanja.

  3. „Umesto da se od projektovanja do izgradnje infrastrukturnih objekata raspiše međunarodni tender i pozovu najuglednije svetske kompanije da konkurišu.. “

    Oa to smo imali „u prethodnom periodu“ gde je redovno pobeđivala „izvesna austrijska firma“ sa „najboljom ponudom“, koja posle nabubri do neslućenih razmera – i nikom ništa, sve po zakonu.

    Najbolje bi bilo da država uopšte ni ne pravi te puteve, nego da to ostavi privatnom sektoru – po uzoru na mobilnu telefoniju. Ali – u velikom bure meda ima mesta za sve prstiće…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.