Od 1. septembra nove cene voznih karata: Koliko će koštati i kako ostvariti popust? 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Od 1. septembra u našoj zemlji važiće nove cene voznih karata, a uvode se i novine u načinu naplate.

Kako se bliži septembar, dobro je podsetiti se na novi cenovnik koji je obljavilo javno preduzeće Srbijavoz.

Iz ove kompanije su poručili da već tri godine posluju po istim cenama, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, a pre svega su povećane cene energenata i rezervnih delova.

Još jedna novina je i veći popust na onlajn kupovinu karata – putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10 odsto.

Kao primer za to oni navode da će cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara, a cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

Iz Srbijavoza apeluju na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije.

Navodi se i da će do septembra biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji.

„Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu karte biće naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati“, objavili su oni.

Kako se kreću nove cene voznih karata?

Kako smo i ranije preneli, ukoliko putujete od Beograda do Novog Sada vozom Soko karta u jednom smeru koštaće vas 734 dinara, dok će vas ista karta kupljena preko aplikacije koštati 661 dinar.

Povratna karta na istoj relaciji košta 1.222 dinara, a uz popust 1.100 dinara.

Karta iz glavnog grada do Niša biće 1.200 dinara, a uz 10 odsto popusta 1.080 dinara. Ukoliko uzimate povratnu kartu, ona će koštati 1.920, a uz popust 1.728 dinara.

Do Užica, karta u jednom smeru će koštati 960, a uz popust 864 dinara, dok će povratna karta u papirnom obliku biti 1.536. dinara, a uz popust preko aplikacije 1.382.

Od 1. septembra nove cene voznih karata: Koliko će koštati i kako ostvariti popust? 2
Foto: Screenshot/Srbijavoz

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari