Novi direktori da prvo da plate pa onda da vode RTB

Sindikat "Nezavisnost" traži da budući "profesionalni menadžment" u RTB Boru pruži garancije za svoj rad

Ostavite komentar


  1. Mora se smanjiti broj zaposlenih. Navukli ste tu sve prijatelje, kumove, rodjake, to je bunar bez dna. Cela Srbija zbog toga ispasta. Djindjic vam je lepo rekao da se okrenete poslu sa pecurkama, ali naravno kao i uvek u Srbiji nema razumnog odgovora vec salve uvreda na racun ubijenog Premijera.

  2. Davno je proslo vreme kada su fabrike radile za plate radnika. Danas fabrike rade za profit, deo za vlasnikovo uzivanje u zivotu i uspesnosti a deo za ulaganje u povecanje tog profita. Radnici uvek rade za istu platu. Nikada nece radnici imati platu srazmernu profitu. Radnik radi za istu platu u fabrici proizvoda X koja ima profit od milona kao i ona od 100 milona. U drugom slucaju vlasnik ima vecu jahtu i vise crvenih konja parkiranih u garazi.

  3. Nisam siguran da je neko sa strane dovoljno kompetentan da vodi ovakav industrijski kompleks. Moze da bude eventualno konsultant ali tesko da ce neko osim Blagoja moci da uspesno odrzi RTB. Moze o Sosi da prica ko sta hoce ali zaluge za RTB i grad, niko ne moze da mu ospori.

  4. Neznalice uvek lupetaju. Srbija nema rude gvožđa pa ipak nije dala da se ugasi železara. Na stranu kako se vodila ista i koji je način prodaje. Rude bakra ima a pored nje i pratećih plemenitih metala koji su prioritet i šansa za razvoj. Takođe, sredstvima RTB Bor izgrađeno je puno puteva i objekata u Srbiji. Rukovođenje je bitno! Pečurke se mogu svuda gajiti, ali rude obojenih i plemenitih metala nema svuda!

  5. RTB je gigant kakvog retko ima u Srbiji. Takodje poslovodstvo je veoma bitno i ne postoji bolja osoba za RTB od Blagoja Spaskovskog jer poznaje RTB u mali prst. Zamislite nekog ko ni ne zna sta je RTB,pa uzas

  6. RTB Bor je u takvim finansijsko-tehnickim dubiozama da je njegovo ozdravljenje pod velikim znakom pitanja. Tako da je potrebno dovesti ljude koji pre svega umeju da vode finansijsko poslovanje ovog preduzeca. I da se ovi politicari malo odmaknu od te kase, Dinkic, Tadic, Bogicevic…

  7. Može, ali najpre svaki radnik RTB-a da vrati depozit što je proteklih godina primao platu, i to ne tako lošu, a cela kompanija grcala u dugovima.
    Dragi sindikalci, pitate li se odakle novac za zarade koje ste svih prethodnih godina primali. Mislite li da su to pare koje je Vaša kompanija zaradila. Koliko beše dužan RTB ? Gospodo sindikalci, to su pare gradjana Srbije.
    A sada tražite depozit….kasno.
    Bojim se da nijedan menadžment neće doći i da mu Vi sami debelo platite.
    Ugasili ste ga….

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.