Novi Pazar izdvaja blizu 150.000 evra za “šminkanje” Gradskog stadiona 1Foto: N. Kočović

Grad Novi Pazar izdvojiće preko 17,5 miliona dinara, odnosno, oko 150.000 evra, za rekonstrukciju istočne tribine Gradskog stadiona i uređenje toaleta na tom sportskom objektu.

Oba posla poverena su kompaniji “Delić izgradnja” iz ovog grada koja je jedina i dostavila ponude na tenderima za izbor izvođača radova na tom sportskom objektu koji od pre nekoliko meseci nosi naziv “Džaizkoin arena”.

Prvi je bio vredan preko 2,9 miliona dinara i odnosi se na uređenje toaleta sa tuš kabinama, umivaonicima i pratećom opremom ispod istočne tribine.

Drugi tende bio je vredan 14,5 miliona dinara, a “Delić izgradnja” imaće zadatak da u potpunosti zameni 930 kvadrata betonske obloge na istočnoj tribini i popuni nastale pukotine u betonskim nosačima greda.

Takođe, neophodno je i da izvrše hidroizolaciju te i severne, kao i četiri poslednja reda zapadne tribine kako bi se sprečio prodor vode u prostorije ispod tribina.

Gradski stadion u Novom Pazaru rekonstruisan je 2011. godine, kada je u potpunosti porušena stara i izgrađena nova zapadna tribina, a taj posao, vredan oko milion i po evra, prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo Srbije sproveden je nezakonito.

Novi Pazar se poslednjih meseci pominje i kao jedan od gradova gde je planirana izgradnja potpuno novog fudbalskog stadiona, ali nakon početnih najava nije se dalje odmaklo.

Više vesti iz ovog grada pročitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari