Novi pokušaj prodaje zgrade EPS-a na Novom Beogradu, početna cena ovog puta niža nego u martu 1Foto: EPS/ Danilo Mijatović

Nakon što se u martu ove godine nijedan kupac nije javio za kupovinu zgrade i zemljišta EPS i Elektrodistribucije, na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji u Bloku 20 u blizini dva hotela – Hajata i Kraun Plaze, prodaja je ponovo oglašena – ovaj put je početna cena 9,7 miliona evra manja nego prvi put, kada je iznosila 48,5 miliona evra.

Elektroprivreda Srbije ad Beograd i Elektrodistribucija Srbije d.o.o. Beograd ponovo su oglasile prodaju građevinskog zemljišta na nekoliko katastarskih parcela u Bloku 20 na Novom Beogradu, oivičenih ulicama Vladimira Popovića i Milentija Popovića i Zemunskim putem, kao i nekoliko objekata na tim parcelama i to putem prikupljanja pismenih ponuda za otuđenje nepokretnosti u zajedničkoj svojini, piše eKapija.

Početna cena po kojoj se prodaje ova imovina je 38.828.901,60 evra.

Reč je o parcelama površine 5.424 kvadratnih metara, 5.016 kvadrata, 1.741 kvadrata i 428 kvadrata.

Na prodaju su i objekti u izgradnji – energetsko-poslovni objekat A i B, objekat garaže C, objekat skloništa D i objekat E (koji čine kolsko-pešačka saobraćajnica, parking mesta, slobodne i zajedničke površine).

Rok za podnošenje ponuda je 26. novembar.

Podsetimo, kao što je portal N1 već pisao – u martu ove godine nijedan investitor nije bio spreman da izbroji bar 48.536.127 evra, koliko su EPS i Elektrodistribucija Srbije procenili da vredi poslovno-energetski kompleks u Bloku 20 u Novom Beogradu, odmah uz poslovni prostor beogradskog građevinskog preduzeća Rad koji je iz stečaja prodat Delta holdingu.

„Na javni poziv za prodaju kompleksa u bloku 20 na Novom Beogradu nije pristigla nijedna ponuda“, potvrdili su tada za portal N1 u Elektroprivredi Srbije.

Reč je o poslovno-energetskom kompleksu EPS, za koji je ranije planirano da postane nova administrativna centrala Elektroprivrede Srbije i Elektrodistribucije Beograd. Nalazi se u blizini dva hotela – Hajata i Kraun Plaze.

Vlada Srbije je saglasnost Elektroprivredi Srbije da proda ovaj kompleks u Novom Beogradu dala početkom decembra 2023, nakon što je krajem novembra Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponovo oglasila prodaju beogradskog građevinskog preduzeća Rad u stečaju, po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara.

Imovina Rada je krajem decembra prošle godine prodata kompaniji Delta Real Estate, i to po početnoj ceni od 954,29 miliona dinara, Delta je, između ostalog, postala novi vlasnik nedovršene poslovne zgrada Rada, površine 27.340 kvadrata, u Ulici Milentija Popovića, u bloku 20 na Novom Beogradu, u neposrednoj blizini hotela Hajat i Kraun Plaza.

Inače, ista imovina Rada bila je već ponuđena na prodaju – tada je početna cena bila veća i iznosila je 1,36 milijardi dinara. Kupaca tada, baš kao i za imovinu EPS u prvom krugu – nije bilo.

Portal N1 je već pisao da je upravo Delta u javnosti viđena kao mogući zainteresovani kupac i za nedovršeni poslovno-energetski kompleks EPS. Međutim, tog 12. marta 2024. do 10 časova nijedna ponuda potencijalnih kupaca – nije stigla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari