Uprava novosadskog Spensa krenula je u ambiciozni projekat oživljavanja jednog od vodećih sportskih centara u Srbiji. Za kratko vreme, novo rukovodstvo je uspelo da konsoliduje poslovanje, a sa Kombank arenom je potpisan ugovor o zajedničkoj organizaciji velikih događaja.


– Prvi zajednički poduhvat sa Kombank arenom je organizacija muzičko-scenskog spektakla „Labudovo jezero“, 23. i 24. februara. Ugovorom smo ovu saradnju oročili do kraja 2014. godine. Politkom pristupačnih cena smo popunili sve lokale, konsolidovali priliv novca i zaposlenim obezbedili redovne plate. U pojedinim segmentima smo od minusa od 13 miliona došli u plus od 10 miliona dinara. Projektovani minus za prošlu godinu od 102 miliona dinara od sredine septembra sveli smo na 58 miliona i verujemo da, posle niza godina propadanja, poslovanje može da bude pozitivno – kaže direktor Spensa Borislav Rajkov.

Sledeći korak će biti uvođenje visokih standarda energetske efikasnosti, u saradnji sa Ministarstvom energetike, a u toku su pregovori o izgradnji najvećeg akva parka u Srbiji.

– Neka sredstva za energetsku efikasnost su već obezbeđena, ali nikad nisu prebačena na račun Spensa. Sada smo na listi prioriteta Ministarstva energetike. A izgradnja akva parka zavisi od pregovora sa jednim stranim investicionim fondom. Početkom godine imali smo zajednički sastanak sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, a sledi nam nova runda prgovora. Radi se o projektu najvećeg akva parka u Srbiji, koji bi radio 12 meseci godišnje – kaže Rajkov.

Ugled

Na Spensu će danas biti održana redovna skupština Asocijacije sportskih centara Srbije (ASCS). Trenutno su u članstvu ASCS 42 centra koji će na Skupštini imati isto toliko delegata sa pravom glasa. Na čelu Asocijacije će biti direktor Spensa Borislav Rajkov, koji ističe da je „to je potvrda da je Spens priznat kao kuća od autoriteta i ugleda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari