Novi zakon za rušenje na Pančićevom vrhu

Zorana Mihajlović promenila propise da bi MUP morao da asistira inspekciji pri rušenju nelegalnih objekata

Ostavite komentar


  1. ….u nedogled, ali zgrada stoji i ja tu redovno pijem pivo, prvo jer je lep pogled a drugo jer se osećam moćno !

  2. Sada se jasno vidi da je Srbija zaista banana-država! U njoj ne zna desna ruka šta radi leva -ili „neko u klin, neko u ploću! Zakoni u koloziji jdan prma drugom- to je zaista samo u Srbij moguće. Ovde se takođe vidi da ima Vučićevih mafijaša kojima ni zakoni ne mogu ništa jer se isti prave ne u cilju zaštite prava, pravde i građana, nego mafijaša i njihovih političkih veza. Plate kome treba i koliko treba i mogu da rade šta žele!

  3. Kako samo našem ministarstvu nije moguće da sruše objekat nelegalno podignut?Čim je gradjen u nacionalnom parku, ili zaštitnoj zoni(reka Sava), odmah je nelegalan, čak kriminalan i za to odgovara Opština, opštinski inspektor, ministarstvo i država.A ovaj objekat na Kopaoniku „svakoga dana sve više npreduje“, izgleda da ni inspektor rada nije reagovao.Zorana &comp zaludjuju ovaj neuki narod do bestidnosti.

  4. Svaka evropejska, i napredna vlast u Srbiji,ima gradjevine a la Silerova…Zasto rusiti ovo..? Da se ja pitam,omogucio bih vaucere za posetu ovom zdanju,istorijskom spomeniku i najvecem zajednickom sadrzaocu drzavne politike srpskog naroda,u proteklom cetrvrt stoljecu…Mauzolej…

    1. @dipl.agrrrr kako si napisao, izgleda da je tvoj tekst neko preveo sa kineskog jezika

  5. Ja mislim da bi bila greska ovo porusiti. Umesto toga, mogli bi smo od toga napraviti neki ‘spomen Dom’, Mauzolej ili Muzej porodice Vucic, sa sve vostanim figurama, video projekcijama o pobedama acine vlasti i porodicnoj grobnici u podrumu!

  6. Policija mora da obezbedi nesmetano ukljanjanje objekta i nema kolizije izmedju dva zakona! Jer u Zakonu o izvršenju i obezbedjenju (izvršioci) izričito stoji da ukoliko izvršilac zatraži asistenciju policije, policija je dužna da to učini bez odlaganja. U protivnom sledi krivična prijava komandiru policijske stanice…i sankcija!
    Inače Zakon o izvršenju i obezbedjenju je izuzet iz pravosudnog sistema države i potpada pod Ministarsvo pravde. Dakle pod izvršnu vlast. Zato je „jači“ od Zakona o policiji…
    Inače nije teško zaključiti zašto je to tako…
    Ako ne verujete, pogledajte Zakon o izvršenju…
    Pozdrav

  7. sacekajte da barem prodje SKI sezona, da vlasnik objekta moze da zaradi, jer je cena šolje čaja u objektu 250 dinara…

  8. Kafana na vrhu Kopaonika je, čini mi se, najupečatljiviji spomenik bahatosti sadašnjeg režima i mafije koja je sa režimom u sprezi.

  9. Kako niko nesme da kaze ciji je objekat i ko stoji iza toga, jasno mi je za politickog oca Tomu, on je legalno izgradio na nelegalnom mestu, a ovo????

  10. Sto se ne ruse vikendice Tome Nikolica???

    Umesto toga on dobija dva pomocnika za svoj rad. Valjda su pismena i sa pravno ispravno polozenim ispitima.

    1. Ja bih naplatio milion evra za dozvolu ili više i ostavio objekat. Ako ne plati vlasnik onda rušenje.

  11. Ja se pitam kako gradjevinska inspekcija nije ranije reaogavala i zaustavila gradnju nelegalnog objekta na Kopaoniku, na tako ociglednom mestu. U okolini Beograda se i dalje zidaju takvi objekti i niko ne reaguje jer gradjevinska inspekcija ne postoji……

  12. Kada promenimo ovaj sistem i napravimo normalnu-pravnu državu, objekat oduzeti i proglasiti spomenikom-mezejem političke bahatosti i bezvlašća.

  13. Tu kafanu trebslo da sruse kosovske vlasti jer podignuta je na teritoriju koja prpada Kosovu.

  14. „….kaže za Danas Ivan Ninić, izvršni direktor Centra za vladavinu prava….“ Pravo pravo sa doticnim nema nikakve veze. Taj nazovi direktor ocigledno ne shvata da srpsko pravo nije ono pravo na koje misli EU kad prebacuje Srbiji da nije pravna drzava. To pravo tek treba pisati od samog pocetka ali izgleda da se to nece desiti u skoroj buducnosti jer ni srpskoj opoziciji ne pada na pamet da dira u „srpsku pravnu tradiciju“ (kako je to skoro formulisala ona Kuburovicka pred gostujucim europskim pravnicima).

Ostavite komentar


Ekonomija

lija Dević: BAS i „Lastu“ čeka sudbina ATP „Vojvodine“ 7

lija Dević: BAS i „Lastu“ čeka sudbina ATP „Vojvodine“

Iza čitavog toka stečaja ATP “Vojvodina“ i procesa otimanja moje imovine stoje finansijski osnivači vladajuće stranke koji sada po sličnom modelu pripremaju otimanje Beogradske autobuske stanice (BAS) i saobraćajnog preduzeća LASTA, tvrdi Ilija Dević, investitor preduzeća ATP “Vojvodina“.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.