Novo preuzimanje na domaćoj IT sceni: HTEC kupio softversku firmu Sirmia 1Foto: Pixabay/Free-Photos

IT kompanija HTEC koja se bavi razvojem softvera, digitalnih proizvoda i konsaltingom koja je osnovana u Beogradu, ali sada sa sedištem u San Francisku, kupila je firmu Sirmia (Syrmia), saopštio je HTEC.

HTEC, firma koja je 2008. godine osnovana u Beogradu, navela je u saopštenju da je ova akvizicija deo strategije povećanja kapaciteta u oblasti veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML).

HTEC će ovim preuzimanjem dobiti i 250 eksperata u raznim oblastima razvoja softvera, između ostalih i za potrebe automobilske industrije i maloprodaje.

„Ovo partnerstvo je deo šire strategije HTEC-a investiranja u AI i ML.
Sa timom Sirmie, širimo mogućnosti u bazičnim inženjerskim tehnologijama, kao što je embedovani softver i tehnologije mašinskog učenja. Ovo nam omogućuje da isporučimo najmodernija rešenja našim klijentima, posebno u oblasti multimedije i automobilske industrije“, rekao je Aleksandar Čabrilo, suosnivač i CEO HTEC-a.

Sirmia je osnovana 2018. godine u Novom Sadu, a razvojne centre ima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Banja Luci.

Ipak, polovinom prošle godine HTEC je otpustio oko 200 ljudi sa objašnjenjem da je to posledica krize koja se prelila na regionalno tržište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari