Novo rukovodstvo Nacionalnog naftnog komiteta Srbije 1Foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike

Skupština Nacionalnog naftnog komiteta Srbije koji je član Svetskog naftnog komiteta izabrala je novo rukovodstvo za period 2021-2023. godine, objavila je ova institucija.

Za predsednicu Skupštine NNKS izabrana je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, dok je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, reizabran na poziciji zamenika predsednika Skupštine.

Predsednik Nacionalnog naftnog komiteta u narednom peirodu biče Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora za petrohemijske poslove NIS-a i istovremeno će biti i predsednik Izvršnog odbora. Petar Stanojević je izabran za potpredsednika NNKS i po funkciji je potpredsednik IO NNKS. Na trogodišnji mandat izabrani su sledeći članovi Izvršnog odbora: Ljubinko Savić ispred Privredne komore Srbije, profesor Zoran Gligorić ispred Univerziteta u Beogradu, profesorka Dragica Radosav ispred Univerziteta u Novom Sadu. Zatim ispred SNAGA- Srpska naftno-gasne asocijacije Stanka Leskovac, zatim Tomislav Mićović ispred UNKS – Udruženja naftnih kompanija Srbije, Dragan Lazarević ispred Informatike a.d., Nastas Mihajlović ispred Lukoil Srbija, Tatjana Isaković ispred NIS, Nataša Lečić ispred Transnafte, Biljana Suslov ispred HIP Petrohemije i Branislava Lepotić Kovačević ispred Udruženja za pravo energetike Srbije.

Funkciju generalnog sekretara u periodu od tri godine obavljaće Senka Valid, rukovodilac Sektora za analizu tržišta i formiranje cena u kompaniji NIS.

Nastas Mihajlović, komercijalni direktor Lukoila reizabran je na poziciju predsednika Komiteta mladih profesionalaca Komiteta.

U Nadzorni odbor koji vrši kontrolu nad poslovanjem i izveštavanjem imenovani su: Marina Dabetić, iz NIS, Zvezdana Milošević iz Transnafte i Spomenka Lazić iz SNAGA-e.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari