Novovaroški putari u Sjenici naplatili ono što nisu uradili 1Munib Mujagić/Foto: Sandžakpress

Privredni sud u Užicu presudio je u korist opštine Sjenica u sporu sa privatnim preduzećem „Složna braća – Zoran i Nele“ iz Nove Varoši.

Ta firma je 2019.godine bila angažovana na izgradnji lokalnih puteva u sjeničkoj opštini. Vrednost ugovorenih radova bila je 165 miliona dinara.

Celokupna suma je naplaćena, ali svi radovi nisu završeni. Ostalo je neizgrađeno još desetak kilometara, a vrednost je 57 miliona dinara.

-U ono što je završeno uloženo je 108 miliona dinara. Problematično je preostalih naplaćenih 57 miliona dinara za nezavršene poslove. Zbog toga smo pravdu potražili na sudu – objašnjava za Danas, predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Mujagić naglašava da je republička budžetska inspekcija „našla“ da je naplaćeno više nego što je urađeno, 57 miliona dinara ili oko 500 hiljada eura.

Užički Privredni su je odlučio da novovaroška kompanija sjeničkoj opštini duguje 33 miliona dinara ili oko 300 hiljada eura.

Predsednik te opšptine ističe da su nezadovoljni takvom presudom i da će se žaliti višim pravosudnim instancama.

-Sud je angažovao veštaka ekonomske struke, koji je svoje veštačenje zasnovao na mišljenju veštaka građevinske struke i nije uvažio nalaz republičke budžetske inspekcije – kaže Mujagić i dodaje da je „ovo samo jedan od ugovora, koji nije realizovan do kraja“.

U vreme kada je napravljen ovaj štetni ugovor na vlasti je bila SDA Sandžaka, koja je za dva mandata, od 2012. – 2020. u opštinskoj kasi, ostavila dug od blizu 7,5 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari