NPS: Cene komunalija sve veće, novčanici Kragujevčana sve tanji 1Foto: Z. S. M.

 

Narodni pokret Srbije u Kragujevcu kritikuje najavljeno povećanje cene grejanja za sugrađane od sutra, 1. oktobra za 15,6 posto.

– Imajući u vidu loše upravljanje ovim preduzećem od strane rukovodstva, kao i gubitke u poslednjih nekoliko godina, smatramo da naši sugrađani ne bi trebalo da plaćaju ceh loše poslovne politike preduzeća, kažu oni u svom obraćanju javnosti i medijima.

Pored povećanja cene grejanja, podsećaju oni, gradske vlasti su u tekućoj godini donele odluke i o povećanju poreza na imovinu, kao i cene vode.

– Rastuća inflacija u Srbiji je već prilično istanjila novčanike Kragujevčana, tako da bi ovo uvećanje cene grejanja, uz ranija poskupljenja komunalnih usluga, predstavljalo dodatni udar na standard građana, ističu u NPS Kragujevac.

Po njihovom mišljenju za gradsku vlast je najlakše da pribegne politici konstantnog podizanja cena komunalnih usluga, umesto da na valjan i domaćinski način upravlja gradom.

– Nisu sposobni da obezbede besplatne udžbenike za naše školarce ili da završe neke osnovne infrastrukturne projekte, poput zgrade Stare tržnice, ali i te kako „znaju” da manjak stručnosti, kompetentnosti i pravljenje gubitaka u upravljanju gradskim preduzećima nadomeste podizanjem cena usluga, navodi s eu njihovom saopštenju.

Takođe, oni citiraju i gradonačelnika Kragujevca Nikolu Dašića, koji je nedavno izjavio da je za njega „Kragujevac kao bombona”.

– Možda i jeste za njega i njegovu političku kastu koja postaje sve bogatija, dok narod sastavlja kraj sa krajem. Za većinu Kragujevčana koja učestala povećanja cena dodatno osiromašuju, dok gledaju kako grad propada, utisak svakako nije isti kao gradonačenikov, zaključuju iz kragujevačkog Narodnog pokreta Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari