„Od 130 do 600 miliona evra“: Još uvek bez jasne računice koliko bi državu koštao obavezan vojni rok, a ministar tvrdi da novac nije problem

Ostavite komentar


  1. Da li ministar zna koliko kosta kasarna sa formaciskim pripadajucom opremom, oruđem ljutsvom oficirima podoficirima civilima pri vojsci KOŠTA. Da li je ministar bio u vojsci i gde. Klasic neki sigurno ce se javiti. I SA KIM BI SRBIJA RATO ALA, KOGA BI TO MI UPLASILI . POKAZAO NAM JE NATO DA VODE RAT BEZ LJUDI .

  2. SKOK U BUDUCNOST , lepo zvuci ali mi jos uvek nemamo parlament premijera , vreme prolazi a sve treba zavrsiti do kraja 2026 ! siguran sam da ce biti novih izbora , strajkova , inflacije …..itd ! firma SNS nema potencijal ni da cuva ovce a kamoli da vodi drzavu !!!!

  3. Ključno kod ovakvih odluka je odredjivanje strategije odbrane. Srbija se sa svih strana graniči zemljama članicama Nato pakta, koji u osnivačkoj povelji ima klauzulu o zajedničkom delovanju u slučaju sukoba, što znači da bi naša zemlja u teorijskom ratu bila u sukobu sa toliko jakom i brojnom oružanom silom kojoj ni koncept opštenarodne vojske ne bi mogao da se suprotstavi. A šta nam je onda činiti? Povećati vojni budžet značajno, dobro platiti i motivisati profesionalni vojni i oficirski kadar, nastaviti kupovinu savremenog naoružanja i opreme, dronova, itd. i saradjivati na svim poljima sa Nato paktom kao prijateljska zemlja koja nema nameru da se sukobljava, što nam ostavlja mogućnost da saradjujemo i sa svim ostalim zemljama koje nisu članice ovog saveza. Kada bismo budžet od 500 miliona do milijardu godišnje koliko nam je potrebno za obuku regruta i obavezno služenje vojnog roka uložili u modernu profesionalnu vojsku bili bismo respektabilna vojna sila. A to je upravo prvi i najvažniji princip odvraćanja.

  4. Forsiraju tu vojsku i sluzenje vojnog rosa zato sto su deca Generala i skolovani u inostranstvu i povezani sa stranim diplomatama da slusaju sta sile narede a kad pukne onda idu golje ko ja pa na kraju mi pise u vojnoj knjizici vojna vezba. Aj jos jednom da pozovu moj division pa da nam daju puske bice veselo.

  5. Ako ga vrate bice im najveca greska posto niko nije lud da ide ratovati za politicare. Za taj novac bi mogli da urade nesto korisno za gradove koji su bukvalno zapostavljeni.

  6. Ozbiljna tema. Puno obrazlozenja za i portiv sluzenja vojnog roka, A niko ne pominje kakav ce biti odziv regruta. Ja mislim da srbin sad nerado ide u vojnike.

  7. Pa ipak manje nego profesionalna vojska ili izdvajanja za NATO okupatore. Ja bih video i koliko bi kostalo angazovanje npr. Wagnera pre donosenja finalne odluke

  8. Pare ,nisu problem-jer ih nema.a i kako ce jedna KOLONIJA KAO SRBIJA DA OSNIVA SVOJU VOJSKU,da nije prejaka rec Kolonija,pogledajte udeo vlasnistva ,stranih fondova.svi nasi milioneri su produzena ruka britanskog ili francuskog kapitala.i tu smo gde smo bili 1930

  9. Kako je moguce da je procena troskova vracanja vojnog roka u rasponu 130 do 600 miliona evra? To je ogromna razlika u racunici. Racunica treba da bude preciznija

  10. Verujem da ministru novac nije problem, ali ću ga videti kada siđe sa vlasti …
    I jedan praktičan savet – neka izračunaju da uvođenje vojnog roka košta 619 miliona, a znaju ko ih ima !!!

  11. Za dete koje sam ja 9 meseci nosila u stomaku,i podizala do 18 godine,HOĆU da se pitam. A ne da mi se nameće obavezan vojni rok i to od onih koji ga nisu služili ,niti njihova deca,do onih koji selektivno od ove države naplaćuju učešće u ratu. Da li treba da prave novo Košare? Pa mi nemamo decu za bacanje!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.