Obaveze države prema poklonjenom aerodromu i gradu Nišu su “eventualne”

Niška Skupština je besplatno ustupila Aerodrom “Konstantin Veliki” Republici bez ijednog dokumenta u kojem se navode njene dužnosti po tom osnovu

Ostavite komentar


  1. Drzava ih sigurno nece ostaviti na cedilu. Ionako je aerodrom drzavni, pa ne znam zasto se dize tolika prasina oko svega toga.

    1. Ako je aerodrom državni zbog čega je „U zaključku Vlade navedeno da grad Niš mora da pripremi sve odluke koje će obezbediti prenos na Republiku Srbiju „celokupne imovine civilnog dela kompleksa aerodroma ’Konstantin Veliki’“, kao i „celokupne imovine i osnivačkih prava JP ’Aerodrom Niš’“. Grad mora da pripremi i odluke kojima se obezbedjuje prenos sertifikata sa „Aerodroma Niš“ na „buduceg operatera“. „?!
      Biće ipak da aerodrom nije državni i da su državni funkcioneri tokom prethodna tri meseca vršili pritisak na niško gradsko rukovodstvo i pred medijima ponavljajući da Grad Niš može da zaboravi na republička ulaganja ne pokloni li aerodrom državi, zar ne? Kome bi trebao toliki pritisak i izmena lokalnih odluka ako je ono što preuzima državno? Zašto bi država preuzimala nešto što je njeno?!

  2. Isuvise velikog kriminalca ima Nis, pa neka se gradjani pozabave Zivkovicem. Drzava ce sigurno odgovorno raditi svoj posao, kada je u pitanju aerodrom.

    1. Kako mogu građani Niša da se pozabave Živkovićem?! Stalno SNSovci ponavljaju da je Živković kriminalac. Potsetiću vas da je Živković bio gradonačelnik grada Niša do 2000-te, da je nakon toga bio ministar, pa na kratko i premijer, pa ako neko može da dođe do dokumenata koja ga svrstavaju u red kriminalaca to su državni službenici koji su zbrinuti od strane SNSa u javnoj upravi i oni mogu podneti krivične prijave protiv Živkovića. Da li je i jedan jedini član SNSa zaposlen u javnoj upravi iskoristio postojeća dokumenta da podnese krivičnu prijavu protiv Živkovića? Da li i jedan član SNSa zahtevao da poreska inspekcija izvrši unakrsnu kontrolu imovine i prihoda članova porodice Zorana Živkovića? Čega se bojite? Reciprociteta ili nema dokaza tim vašim tvrdnjama što upućije da možda širite neistine?!
      Odgovoran rad službenika javne uprave podrazumeva poštovanje zakona, a čitav Niš bruji da produžetak zakazane aerodromske sednice nije održan u predviđenom petnaestodnevnom zakonskom roku, nego skoro tri meseca kasnije…

    1. Ne dolazi u obzir, danas aerodrom, a sutra se možda nekom državnom funkcioneru dopadne firma vlasništvu nekog nišlije i uperi prst…bolje na vreme sprečiti…

  3. Na žalost, ovaj naš sajt je pod opsadom botova. S druge strane, to znači da vi iz ‘Danasa’ radite dobru stvar.

  4. Pa nije aerodrom Nis otisao u ruke Dzibutiju. Sigurno da ce drzava voditi racuna o poslovanju aerodroma. Ona za tako nesto ima snage tj. finansijske mogucnosti. Sve druge varijante, predlozene od ulicara, bi bili cisti promasaji.

  5. Baš me interesuje ko je taj gospodin Mladen, kakve je funkcije obavljao u predhodnom periodu i kojo stranci pripada. Ne verujem u njegov lokal patriotizam. Interes je ono za čim opozicija žudi u Nišu. Bolja funkcija, bolji uticaj, bolji i veći bankarski račun,. To je bila računica predhodnih političara, koji su sada najveći kritičari svega što se uradi u Nišu.

  6. Sto napisa placenik sns-a -ajd da batalimo temu. Ajd da batalimo sve teme u zemlji. Zasto uopste objavljujete komentare placenih ljudi? Brojeve i adrese sigurno znate kad komentari stignu. Pravite privid demokratije i kriticke reci.

  7. Само ми није јасно како ви који подржавате Вучићеву фашистичку политику не видите да идемо у тоталну пропаст.Сва нам памет побеже у свет,нестајемо као народ,свакодневна пљачка државе,децу лечимо СМС им,предсеник лаже свакодневно,и ви и даље мислите да нам је све боље,и упорно подржавате багру на власти.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 10

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.