Objavljene nove cene goriva koje će važiti do 28. juna

Ostavite komentar


  1. Posto su prosli izbori nastavlja se pljackanje naroda, da ima za njihovu decu i kumove

  2. Svuda u regionu cena goriva pada, jer pada cena i nafte na svetskom tržištu, samo kod nas raste! Ovih dana je pojeftinilo gorivoni u Crnoj Gori, tako da je sada dizel jeftiniji za oko 40 dinara po litru u odnosu na cenu dizela u Srbiji, ekonomskom tigru!

  3. Cene goriva u Srbiji su, preračunato u evre po srednjem kursu NBS od danas kako sledi; BMB – 1,632 €/lit, a dizel – 1,734 €/lit. Istovremeno su cene tih goriva u Sloveniji; BMB95 – 1,445€/lit i dizel – 1,455 €/lit, dok su u Hrvatskoj goriva još jeftinija; BMB95 – 1,43€/lit, a dizel čak 1,37 €/lit. Imajući u vidu, da je u napred navedene cene uključen i PDV koji je u Srbiji 20%, u Sloveniji 22%, a u Hrvatskoj čak 25%, više je nego očigledno, da su u Srbiji akcize-trošarine na goriva kojima se inače puni Budžet, mnogo veće nego u Sloveniji, a pogotovo mnogo veće nego u Hrvatsko. I na kraju, Plavi dizel za poljoprivrednike i ribare je u Hrvatskoj 0,83 €/lit.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.