Obucite se za uspeh, investirajte za uspeh: Kako Inditex uspeva na nestabilnom tržištu 1Foto: Shutterstock/George Rudy

 

Poslednjih godina, maloprodajna modna industrija zabeležila je više padova nego uspona. Ovaj trend nije preskočio ni Srbiju kada je čuveni Oj ne tako davno zatvorio svojih 13 prodavnica. Prošlog leta bilo je čak i glasina o još jednom popularnom brendu, Pepcu, čiji je vlasnik morao da proglasi bankrot. Austrijska filijala kompanije Pepco čak je proglasila bankrot pre nekoliko meseci.

Nema rasprave oko činjenice da se radi o krhkoj industriji koja treba stalno da se razvija kako bi ostala ispred svih.

Međutim, čak i u ovom turbulentnom pejzažu neke kompanije su uspele da zablistaju. Inditeks, španski multinacionalni gigant odeće koji stoji iza Zare i drugih popularnih brendova kao što su Pull&Bear, Bershka, Massimo Dutti, Oysho itd., pokazao se veoma otporan. Kao najveći svetski modni trgovac, Inditex je prebrodio oluju kroz izuzetnu prilagodljivost i napredni poslovni model. Dok su mnogi konkurenti posustali tokom pandemije, Inditex je napredovao, učvršćujući svoju poziciju lidera u modnoj industriji.

Priča o uspehu Inditexa je očigledna u njegovom nedavnom nastupu. Nakon podele akcija 2014. godine, cena akcija kompanije je u stalnom porastu, a u junu 2024. godine je dostigla rekordne vrednosti. Dosledni finansijski rezultati podržani strateškim širenjem i fokusom na digitalnu transformaciju podstakli su ovaj rast. U prvom kvartalu fiskalne godine Inditexa zabeležen je rast prodaje od 7% i impresivan skok neto dobiti od 11%. Njihova agilnost u prilagođavanju tržišnim trendovima i preferencijama potrošača pozicionirala ih je za kontinuiranu stabilnost i rast. Gledajući unapred, Inditex planira da proširi svoj domet na tržišta u razvoju uz dalje jačanje svojih digitalnih sposobnosti.

Saznajte više o trgovanju cenom akcija tako što ćete BESPLATNO preuzeti našu e-knjigu.

Na tržištu prepunom ekonomske neizvesnosti i geopolitičkih tenzija, Inditeks se ističe kao simbol otpornosti i rasta. Njihove strateške inicijative, dobre finansijske performanse i posvećenost održivosti svaraju obećavajuću sliku za budućnost. Kako su investitori optimistični u pogledu putanje Inditexa, akcije ovog modnog giganta vredi pažljivo pratiti.

Sledeći put kada izađete u šoping ili samo želite da se počastite nečim lepim u nekom od brojnih tržnih centara u Srbiji, setite se da ćete kupovinom u bilo kojoj od njihovih prodavnica indirektno uticati na cenu akcija Inditexa.

Obucite se za uspeh i uložite u svoj uspeh!

Uložite u svoj uspeh sa ovom besplatnom e-knjigom o trgovanju CFD-ovima na akcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.