Obveznice kao način da se za državne firme štampaju pare?

Stručnjaci o odluci NBS da otkupljuje kompanijske dužničke hartije

Ostavite komentar


  1. Nije posao Narodne banke bilo koje drzave da otkupljuje i trguje obveznicama! To je doduse vec od 1009. pocela ECB (Evropska centralna banka) po Draghijem a nastavila po Lagardeovom. Vrhovni sud EU u Luksemburgu je odobrio ovu trgovinu koja traje vec 10-tak godina ali je Ustavni sud u Nemackjoj osporio ovu odluku i prvi put u istoriji EU stavio nacionalno pravo iznad evropskog! Epilog se jos ne nazire ali je poruka vrednih i stedljivih Nemaca da ovo ne treba ciniti sigurno vrlo strucna! Medutim guvernerka NBS se ocigledno nasla primorana od strane predsednika koji joj je partijski sef a morala bi da bude potpuno nezavisna!

  2. Upravo to kako sugerise naslov teksta. Preko korporativnih obveznica drzavnih preduzeca ce se zamaskirati koriscenje deviznih rezervi NBS, a i banke ce biti naterane da upotrebe svoje rezerve likvidnosti.

  3. Topčider pali mašine u susret proslave 30. godišnjice velike Miloševićeve inflacije…

  4. Štamparija već radi, samo nema kapaciet da isti dan isplati svima vfednost 100 evra. Danas sam podigao 10.000, pare mirišu na farbu, a registarski brojevi sve redom.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.