Očekuje se dolazak oko 30.000 gostiju 1Foto: N.Kovačević

Manifestacijom Ski-opening zvanično je počela skijališna sezona na Ski-centru Tornik na Zlatiboru.

Ta manifestacija, koju su organizovali JP Skijališta Srbije i Turistička organizacija Zlatibor, trajaće do 25.decembra.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, na stazama Čigota i Tornik ima oko 30 centimetara utabanog snega. Danas i sutra skijanje je besplatno, a u subotu i nedelju važiće popust od 70 odsto.

Istakavši da su te dve staze veoma brzo pripremljene, zahvaljući sistemu za veštačko osnežavanje, Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije, naveo je da su u pogonu šestosedna žičara i pokretne trake, te da se posetiocima Tornika nude i adrenalinski sadržaji, bob na šinama i tjubing staza – podsetio je Ćika.  

– Nadamo se da će ova skijališna sezona biti uspešnija od porethodne. Prošle godine sezona je trajala 45 dana i na Torniku je bilo ukupno 16.000 skijaša. Ove zime, samo na Ski-openingu očekujemo više od 2.000 skijaša – rekao je direktor Skijališta Srbije.

Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina, naveo je da je Zlatibor spreman za zimsku sezonu i dodao da su rasprodati svi novogodišnji aranžmani u hotelima.

Podsetivši na to da će goste u novogodišnjij noći na Kraljevm trgu zabavljati Haris Džonović, 1. januara Riblja Čorba, a 2. januara Željko Joksimović, Đurić je rekao da će novogodišnje praznike na toj planini provesti više od 30.000 gostiju.

– Očekujemo da ova zimska sezona bude rekordna i nadamo se da će trajati najmanje 50 dana – naveo je Đurić.                    

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari