N1: Od 527 javnih preduzeća u Srbiji, 164 napravilo gubitak od 90 milijardi dinara

Ostavite komentar


  1. Razlog pada profita u pošti je besomučna krađa partijskog rukovodstva u nabavkama koje su neracionalno i bez strategije sprovedene i zbog zapošljavanja partijskog parazitskog kadra umesto ljudi u tehnologiji. Dovedite profesionslno rukovodstvo ili angažujte postojeće bačeno u ćoškove preduzeća, povećajte plate radnicima, otpustite 2000 parazita dovedenih u prethodne 2 godine koji opterećuju platni budzet i Pošta će procvetati. Ali bojim se da je cilj da se ona uništi i da privatnicima za male pare a ne da procveta

  2. Zar nije moralno i politički korektno da ti direktori daju otkaz zbog nesposobnosti?
    Ili ćemo puniti zatvore čim se promeni vlast?

  3. Minimalac u JP koja posluju sa gubitkom i promena celokupnog management a. Kako objasniti da se u jednom od JP koje posluje sa gubitkom placa mesečni leasing za službeno vozilo od 80 000 rsd.A koliko je takvih vozila……

  4. Zasto se drzavna preduzeca nazivaju „javna“? Zbunjujuce za narod. Treba ih zvati pravim imenom „drzavna“ preduzeca ili preduzeca u vlasnistvu drzave. Postoje drzavna i privatna preduzeca a ne javna i tajna.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.