„Nišauto grupa je javno akcionarsko društvo koje je privatizovano po zakonima Republike Srbije. Firma MD Nini, gospodina Jovice Stefanovića je jedan od vlasnika koja poseduje 12.987 upravljačkih akcija (24,84 odsto) koje su kupljene na berzi 2006. godine.

 Pored navedene firme, Agencija za privatizaciju poseduje 11.218 upravljačkih akcija (21,46 odsto) a ostatak akcija 247 akcionara. Struktura može da se vidi na sajtu CRHOV i ne predstavlja nikakvu tajnu“, navodi se u reagovanju kompanije Nišauto na tekst objavljen u Danasu u kojem se pominje i kredit koji je ta firma dobila od Fonda za razvoj. „Tačno je da smo dobili sredstva od Fonda za izgradnju i nabavku opreme za naše pogone u selu Prva Kutina kod Niša. Iz dobijenih sredstava izgradili smo novu hladnjaču sa sušarama za voće i povrće i pogon za izradu masivnih ploča dužine do šest metara od bukovih elemenata. U pogonima smo za sada zaposlili 70 radnika a treba da zaposlimo još 52 radnika. Celokupna proizvodnja iz oba pogona je namenjena izvozu. Radi obezbeđenja dobijenih kredita Fond je dobio garancije bivše Agrobanke na osnovu hipoteka na objektima čija je tržišna vrednost više od dva puta veća od iznosa kredita, o čemu posedujemo validne tržišne procene.

Napominjem da gospodin Jovica Stefanović nije član nijednog organa upravljanja u našem društvu već je običan akcionar koji ima samo prava utvrđena Zakonom. Trenutno njegova firma MD Nini ima privremenu meru zabrane otuđenja i opterećenja akcija izdavaoca, a na osnovu rešenja Višeg suda u Beogradu br. 25/12 od 06.03.2013. godine. On nikada nije koristio sredstva kompanije u bilo kom iznosu i po bilo kom osnovu, a naš tekući račun od formiranja 1975. nikada nije bio blokiran, pa je utoliko začuđujuća konstatacija Vašeg novinara da je on dobio sredstva od Fonda“, naveo je predsednik Odbora direktora Nišauta Dušan Milisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari