Od poreza na priređivanje igara na sreću u Srbiji može da se izgradi 25 bolnica

PROMO TEKST
Beting sektor u budžet naše zemlje u 2022. uplatio oko 250 miliona evra po osnovu različitih poreskih oblika

Ostavite komentar


  1. Moze i od droge u Jovanjici jos vise, a jel neko razmislja o uticaju kladionica na omladinu i slicno. Ne, samo im je bitan porez.

  2. Razbolela nam se nacija zbog ovih miliona. Jadno je sto je beting industrija toliko bitna Srbiji, to pokazuje u kakvom nam je stanju privreda. Kladionice najbolje rade u siromasnim drzavama.

  3. Moglo je od Jovanice da se zaradi još više al se nađe ,,pametan,, da taj posao uništi.U Albaniji 45% burdzeta se puni od uzgajanja i prodaje marihuane.Ameri žive zahvaljujući ratovima a mi ćemo da propadnemo od budala.

  4. Nije ni čudno što ova „industrija“ žari i pali na tržištu kocke,kada ih je preuzela VBA. Svaka čast. Sve je legalno i pod kontrolom.

  5. Teško drzavi kad od kocke gradi škole,a što 100.000 roditelja placa kamate zelenasima,to nema veze tugo od zemlje.
    Treba sve zatvoriti kockarnice,narod da ozdravi a imacemo mnogo više i para i koristi od toga.

  6. Treba zatvoriti sve kladionice, pa da ovih desetak hiljada nesrećnika pronađe drugi posao.Posao koji nije na štetu drugih.Nacija nam je bolesna od kladionica.

  7. Mislio sam da je danas zdravo tkivo ovog drustva a ne medij koji ce za novac da pise ovo. Nema mi objasnjenja da neko stvarno veruje u ovo. Kakve bre bolnice i sportski tereni i ostali benefiti od kocke?! Najveci kancer koji razara ovo drustvo! Kad vec pisete onda spomenite da u EU postoji limit koliko cete novca potrositi online na kladjenje. U Srbiji mozete da ostavite milijardu i masina se tek zagrejala.

  8. Jasno vam je da ovaj segment privrede ne pripada realnom sektoru i da jedinu stvarnu korist imaju samo priređivači. Država bi svakako ubrala taj porez kroz neku drugu potrošnju.

  9. Ako se sve majke i sestre počnu baviti prostitucijom, a očevi i braća kriminalom (politikom), zamislite kakav bi to progres Srbije bio?

  10. Nekada je lutrija od uplaćenog novca polovinu izdvajala za nagradni fond, 5-7 posto sza troškove poslovanja i ostatak je direktno išao na račune PIO i zdravstvenog fonda.
    Danas 30% idu u nagradni fond, 3-5% za troškove poslovanja (plate, zakup) 0,5-1,5% se daje na reklamu i razne humanitarne akcije.
    A OSTATAK?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.