Vučić najavio od srede smanjenje cena za 20 proizvoda: Šta će sve pojeftiniti? 1Foto: Printscreen/Pink

U obraćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u dogovoru sa proizvođačima i trgovcima biti smanjene cene nekih proizvoda.

„Zajedničkim naporima sa proizvođačima i trgovcima pokušali smo da uradimo određene stvari. Zahvalan sam i proizvođačima i trgovcima i ministru Momiroviću na uloženom trudu“, rekao je Vučić uz komentar da se u tržišnoj ekonomiji ne mogu naterati trgovci na smanjenje cena.

Od sledeće srede u svim trgovinskim lancima biće istaknuti proizvodi označeni sa „Bolja cena“, a Vučić je istakao da će za 20 proizvoda biti snižena cena.

„Redovna cena parizera je 399, a biće 259 dinara, jogurt 164 dinara, a biće 134. Cena soka od jabuke umesto 120 biće 80 dinara, krompir je 99, a moći ćete ga naći za 60 dinara. Imaćete domaći začin koji košta 70 dinara za 50 dinara, šampon za bebe od 107 dinara 69,9 dinara, a kafa 130,99 biće 89,99 dinara“, nabrojao je Vučić izdvajajući iz korpe uglavnom proizvode robne marke „dobro“.

„Ne možemo mi da kontrolišemo cenu nafte. Neko će da kaže imamo skupo gorivo, ali niko ne kaže da imamo najjeftiniju struju u Evropi. Ovo je veliki rezultat. Postojaće ljudi koji sve obesmišljavaju, od Beograda na vodi, do autoputa, mosta železničkog“, rekao je Vučić dodajući da nam ostaje da radimo na ugovorima o slobodnoj trgovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari