Od šupe do kokošinjca, porez mora da se plati

Ostavite komentar


  1. Pa oni koji nista ne rade,a vlast ih placa nisu pogodjeni.Naprotiv to je za njih izvor prihoda.A mi koji smo zrtve I njih I propale opzicije Ikoja nista nam bolje i ne misli imamo alternativu,povratak u lumpenproletarijat.

  2. Pošto privredna aktivnost jenjava, prihodi od PDVa sve manje, turizam, ugostiteljstvo, sve manje dohoduju, poseže se za sigurnim oporezivanjem. Ceh naravno, platiće gradjani raznim izmišljenim i enormnim porezima. I naivni gradjani shvataju da je tzv, zlatno doba zapravo ekonomski sivo.

  3. Za sve moze porez , ali za sve, to bi se odnoslio i na one koji izdaju poslovne prostore a koji ga godinama ne placaju, porez placaju oni koji su unajmili poslovni prostor a gazde koji ga iznajmljuju trpaju ogroman novac u dzep i ne placaju porez.
    Svi porezi moraju da se smanje , sta nas briga sto politicari hoce da kupuju Luj Viton torbe i kofere a da obveznici poreza nemaju ni za kakavu torbu sem za najlon kesu kao torbu, sto bi rekla moja prijateljica koja je javila muzu kupi mi torbu nosim najlon kesu, on ode u Monu i kupi joj torbu ali nemaju svi muzeve a nisu ni politicari i placaju porez koji je svugde u okruzenju manji za 50 %. Pa nismo Monako i oni imaju manje poreze ali ih svi placaju, pa ko je smislio da porez ne placaju oni koji iznajmljuju poslovne prostore, da je minimalan porez onima koji iznajm;ljuju strancima stanove preko stranih agencija ili stan na dan a da penzioneri placaju porez studentima koje jedva dobiju i to mesecno po stopi od malo manje od 20%, sramota.
    To sto plati onaj koji iznajmljuje stan mesecno jednoj osobi to godisnje plati onaj koji iznajmljuje preko stranih internet agencija, sramota. A nikada ne plati onaj koji trpa novac u dzep od iznajmljivanja polsovnog protsora a to su OGROMNE pare, ali je cudno da drzava to ne vidi ili ima mnogo politicara koji su u toj prici pa im se ne izvlaci iz dzepa u takvim pricama su solidarni.
    Koliko ljud ima koji zinajmljuju bankama poslovni prostor , da li se zna koliki je to novac u dzepu onih koji ne placaju porez i ne samo bankama gde su ostale institucije, velike radnje, sve te pare trpaju oni ciji se prostor iznajmljuje, vidi li to poresko sa tih opstina, ili uprava za oporezovanje svih gradjana, valjda su svi gradjani isti koji ostvaruju prihod i naplacuje imse porez. I to su gradjani, sta ostale briga sto drzava naplacuje porez od onih koji su iznajmili, treba da oporezuje one koji taj prostor iznajmljuju drugima.

    1. Vlasnici stanova koji u njima ne žive (nemaju prijavljenu adresu stanovanja) plaćaju 100% poreza na imovinu koji im je propisan. Za onaj stan gde je vlasnik prijavljen plaća se 50%. Dakle, svaki stanodavac plaća porez na imovinu državi, i to uglavnom u punom iznosu, tako da je država tu već lepo namirena.

  4. IHa ima tu poreza i poreza, na oruzije, zemljiste, putnicka vozila i ko zna jos kakvih, a sto je najgore oni imaju rupu u budzetu od 7.000.000.000 e.

  5. Ma samo udrite po sirotinji! Bravo za ovako hrabru vlast. Herojčine!!! A pred bogatunima i tajkunima koji ne plaćaju nikakve poreze podvijaju repiće i šene kao mladi kučići. Ma fuj skotovi!

  6. Treba placat porez kao i za vreme Tita i na sve objekte ,broj kokosaka,ovaca,goveda bunara, zaprezna kola i to za prednja kola sa rudu bijo veci porez nego za zadnja kola.Sve to dobro pamtim. Jer bez poreza nema boljitka za Vojsku Policiju,Zdravstvo,Prosvetu i socijalne slucajeve i dr. Podrzavam predlog zakona jer svuda u svetu tako rade. Kazu da u Ameriku ako ne plati se porez isto odgovara kao za ubistvo.Samo bih dodao da vise placaju vise porez oni koji ne obradjuju zemlju i ne koriste kucu i pomocne zgrade sve i kokosinjac.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.