Od sutra povećanje plata u javnom sektoru i penzija u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Lepo …. A što svima ne isplatiti penzije 6 januara svim penzionerima je praznik ? I to bi bilo lepo !!!

  2. Otmu od freelancera, pomoraca i gastarbajtera pa povećavaju plate svojim službenicima.
    Divota.

  3. Ne znam zašto kažu da je povećanje zarada od sutra, kada se zna da ćemo uvećan iznos primiti tek u februaru?

  4. Moram da priznam da sam se prilično razočarala novinarima Danasa otkada ste promenili vlasnika. Tekstovi su često nepismeni, puni slovnih grešaka i poluinformacija kao što je i ova. Plate u javnom sektoru će biti povećane od 01. februara, ne od 01. januara. Čitajte malo pažljivije informacije koje objavljujete.

  5. Ljudi, da li je moguće da radnici u privatnom
    sektoru izdržavaju celu armiju neradnika?
    Jedino oni nemaju svoj sindikat, i gradjani su drugog reda!

  6. Ko ima penziju 100 000, povećanje će dobiti za 10 000, a ko me je penzija 20 000, povećanje će biti 2 000 dinara, pravedno nema šta, ovi prvi će imate povećanje od 50% penzije ovih drugih.

  7. Odlična formula za budale. Ako zahvate penzioneri više od10.5 BDP dobiće šipak. Ovo je podmetači a i to debela.

  8. Danica/ gđo penzije i plate se povećavaju 01.01. a isplata januarskih penzija je februara. Tako da Danas ne greši.

  9. Vojna lica će imati povećanje plata od 25 odsto.

    Neće sva vojna lica. Ima neko ko mbogo dobro laže.

  10. Auuu i jaka povisica pnzionera,a poskupljenja,praznici na pragu a penzioneri prazni dzepova….

  11. Vucic se 11 godina izivljaga i sprda sa Srbijom.Izdao je Kosmet,Sandzak,Srbe u Crnoj Gori.Bosni Hrvatskoj ,a sve vreme puna usta srpstva i Srbije.Radikalska politika na delu vec 30 godina,godina propadanja Srbije.

  12. Ниједне новине не пишу о чињеници да је први пут направљен изузетак и дупло веће повећање плата дато официрима запосленим у Генералштабу (25%) у односу на официре запослене у Министарству одбране (12,5%). То ће оставити дугорочне последице и међусобну нетрпељивост.

  13. Hvala vam gospodine Vučiću sto Misliti o primaocima novcane socijalne pomoci.Ocigledno te gradjane smatrate da su paraziti u ovom drustvu.Ti isti gradjani su bili radnici dok nisi postali zrtve privatizacije.Ko je na takvo stanje odgovoran: mi ili vi ? pitam vas gospodine predsednice.Sta radi ministarstvo za socijalna pitanja? Pare se dele na sve strane kao da imamo budzet poput Nemacke.Mnogi primaoci soc.pomoci su starije osobe koji ne mogu sebi da dodatno zarade za zivot Jer im je mala socijala 9.600 din.Ovo je sramota ove vlasti u cijim redovima ima tajkuna I kriminalaca koji pljackaju ovaj narod.A mnogi od njih su vasi bliski saradnici I prijatelji.Toliko o vama.

  14. Dva poskupljenja energenata po 10ak posto, a plate usklađuju jednom godišnje. U maju novi skok cene energenata od 10ak posto ?

  15. A sto dele 100.000 vaucera x 5000 din naših novaca od sutra. Prošle godine je dobilo 200.000 po 15.000din. Nije u banju išao onaj sa soclijalom ni sa minimalnim.

  16. Pronađi te TV snimke, kako je Vučić govorio i obećavao veće plate u privatnom sektoru, od onog u državnom! Čim je postao preCednik, od onda do danas, radi sve suprotno!

  17. Sve je to već pojela inflacija i galopirajući rast cena svih namirnica koje vlada prećutkuje sa razlogom jer je na to i računala naravno uz upustva neprijatelja s polja..

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.