Poseta predstavnika nemačke firme Hugo Bos Industriji odeće Prvi maj i razgovori sa rukovodstvom pirotske konfekcije su završeni, ali se još uvek ne saopštavaju detalji razgovora i mogući modeli saradnje. Kako ističu u Prvom maju i opštini Pirot, važno je da je ova čuvena nemačka firma pokazala spremnost za saradnju sa pirotskom konfekcijskom kućom.


– Najbitnije je što su tokom boravka u Pirotu predstavnici ove nemačke firme izrazili spremnost da rade u Prvom maju. Naravno da ćemo biti zadovoljni ako dođe do dogovora, ali tek sledi izveštaj njihove tehničke komisije koja se bavila detaljima kolika su ulaganja potrebna u hale i koji bi bili modaliteti saradnje – kaže predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Vasić ističe da će razgovori na najvišem nivou biti vođeni u Ministarstvu ekonomije. „Do sredine februara bi trebalo da se zna da li će doći do saradnje i u kom obliku“, dodaje Vasić.

Direktor Prvog maja Veljko Krstić kaže je delegacija Hugo Bosa na najvišem nivou boravila tri dana u Prvom maju.

– Sagledali su sve naše kapacitete i pokazali interesovanje za saradnju. Možemo da kažemo da su vrata saradnje sa Hugo Bosom otvorena. Da li će to biti strateško partnerstvo o kome se pričalo ili zakup kapaciteta, nije još dogovoreno, ali se nadam da će iz ove priče izaći nešto što je veoma važno, a to je da će Prvi maj imati perspektivu. U našoj fabrici kapaciteti su uposleni 100 odsto – kaže Krstić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari