Odloženo ročište po tužbi hotela "Slavija" o dugovanju 1Foto: Stanislav Milojković

Privredni sud u Beogradu odložio je ročište na kome je trebalo da se razmatra tužba za poništaj odluke Arbitažnog veća o potraživanju od oko 1,2 miliona evra firme „Fil Šar“ od beogradskog hotela „Slavija“.

Razlog odlaganja ročišta za 6. februar je, kako se navodi u saopštenju hotela Slavija, što advokatu „Fil Šara“ u Podgorici poziv za ročište nije uručen osam dana pre održavanja ročišta, već 19. januara ove godine.

Firma „Fil Šar“ u vlasništvu udovice ubijenog Branislava Šaranovića potražuje od hotela Slavija 1,2 miliona evra, a sa sudskim troškovima dva miliona evra, zbog čega je sudski izvršitelj pre donošenja odluke u Privrednom sudu o osnovanosti tog duga prodao 16. januara deo hotela porodici Matijević, vlasnicima Industrije mesa Matijević za 6,5 miliona evra.

„Slavija hotel je poziv primio još 28. novembra, skoro dva meseca ranije nego advokat ‘Fil Šara’, a to govori da je zahtev za odlaganje prodaje dela hotela zbog osporavanja duga opravdan“, navodi se u saopštenju hotela Slavija.

Dodaje se da rukovodstvo tog hotela „sumnja da će ovakvih opstrukcija biti još i da su akteri slučaja Slavija u svakodnevnoj komunikaciji i sinhronizuju aktivnosti da se s jedne strane što pre naplati nepostojeći dug od 1,2 miliona evra i sudski troškovi i odloži donošenje presude u Privrednom sudu o njegovoj osnovanosti“.

„Ukoliko se ne usvoji zahtev za odlaganje izvršenja i sredstva prebace na račun ‘Fil Šara’, tužba za poništaj gubi svaki smisao jer taj novac ne možemo povratiti pošto je to fantomska firma, bez imovine, bez prometa i bez zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari