Oglasio se i “Kajzen”, prvi put posle štrajka

Ostavite komentar


  1. Све ово је ујдурма самозваног „синдиката“ слога који је у ствари политичка организација и својим деловањем унижава државу Србију.

    1. Dragane iz Šapca čitam šta si napisao i ne mogu da verujem svojim oćima.Ne znam da li si član vodeće partije možda penzioner ili možda čak iz uprave Turske firme,svejedno toliko odsustvo empatije za drugo ljudsko biće je zabrinjavajuće.Caka sa preraspodelom radnog vremena je uvedena od strane vladeda bi se udovoljili stranim poslodavcima a sastoji se u tome da poslodavac moze da uvede preraspodelu radnog vremena na 9 meseci i za to vreme odredi 12-o časovno radno vreme tako da se vreme preko 8 sati ne računa u prekovremene radne sate.Kada prihvatiš bda radiš pod takvim uslovima a ne u javnom preduzeću onda piši to što pišeš.Još jednom sramota.

      1. Прво, желели смо капитализам, добили смо га, сада нам ни он не ваља као пре социјализам, друго г. Веселиновић је политичар и као такав је вођа назови синдиката слога који зарад политичких поена буни раднике, а не жели разговор са послодавцем, треће живим и радим у слободном Шапцу (нисам присталица СНС како Ви претпостављате), овде су старим кадровима 5. Октобарске револуције рекли збогом, изабрали ново рукиводство које ради на добробит Шапчана па СНС не може да приђе, четврто у Шапцу постоји неколико иностраних фирми где радници примају највише 25000 динара, раде по сменама, прековремено и суботом, пето, овде „синдикат“ слога није добродошао па нема ко да буни раднике против послодавца и нема штрајкова јер се међусобно уважавају (газде и радници). Док Вам пропали пилитичари воде кампању никада нећете бити слободни. Угледајте се на Шабац.

        1. Šta ovo napisa Dragane, radnici i gazde se uvažavaju i radnici rade za 25 000 RSD. U kapitalističkim zemljama su sindikati snaga radničke klase i sa njima nema šale, Ja radim u Švedskoj i tih 25 000 RSD zaradim za 2 x 8 h. Idi ti lepo čitaj INFORMER, nije ovo portal za takve.

        2. Sudeci po vasim komentarima na druge clanke u Danasu ,tesko da niste pristalica s(n)s-a…

      2. A vi ste bas-bas sigurni u to sto pricate? Zakon o radu ukljucje stavku o preraspodeli radnog vremena najmanje 20 godina (toliko ga ja pratim), a izvesno i mnogo duze. Menjao se u medjuvremenu, svakako, uglavnom u korist poslodavaca. Ovim ovlasnim citanjem teksta imam samo pitanje da li je zakonski obavezno isplacivati prekovremeno za radno vreme duze od 8h U SLUCAJU PRERASPODELE. Podatak koji vi iznosite je 9×12; 3*0 – da li je to tacno? Zakon takodje poznaje maksimalan broj prekovremenih u toku godine. Molio bih nekog strucnijeg od mene i bolje upoznatim sa novim Zakonom o Radu da odgovori na ova pitanja, kao i da neko potvrdi ovu ideju 9:3 (posto je realno 8:4). Ako se znaju cinjenice, lako je utvrditi da li su zakonske ili ne, i da li ih poslodavac krsi ili ne – inace ne verujem ni rec nekom ko ne zna da je preraspodela radnog vremena deo naseg Zakoda jako dugo – da li ga je SNS ili Mladjan Dinkic ili ko vec promenio nagore i koliko, to je pitanje.

  2. Da je srece posle otkaza niko ne bi vam dosao na posao. Pa radite sami. I ne samo kod vas nego kod svih bajnih stranih i strateskih investitora. Ispade da mi od 2000 nista ne znamo . ko bi strateski investitor za Djerdap, mostarsku petlju, onolike silne fabrike koihprojektova uradi,….??????. Ali mi smo rodane duse! Imamo ono cuti trpi moze biti i gore!!!

  3. Ma toliko je divno zaposlenima, toliko poštovanja prema njima, da su od, valjda besa štrajkovali. Uzgred, zakon o radu, kao da je pisao robovlasnik iz doba Nerona.

  4. Samo su otpustili 7 radnika? To je malo. Trebalo je da otpuste barem 50, da oni i njihova deca nauče za šta su se borili 2000. godine. Fukojama je napisao „Kraj istorije“, Sada treba da tamburaš Dinkić napiše „Kraj radničke klase“

  5. “Mi imamo izuzetno poštovanje za svih svojih 350 zaposlenih i nastavićemo da radimo zajedno sa njima kako bi održali i proširili svoju investiciju u Srbiji”.

    Da li imate poštovanje i za onih 7 otpuštenih?

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.