Srbijašume: Prodavci nerealno podižu cene ogreva

Prvi čovek javnog preduzeća koje upravlja državnim šumama traži hitno ograničenje izvoza i cene drveta

Ostavite komentar


  1. To je zato što hoćemo da platimo koliko nam traže. Zamisli da nećemo.

  2. Al ce da procveta divlja seca i pustosenje suma. A tuzilastvo spava na tu temu. Da li ce se ekolozi pobuniti ili ce i oni prespavati?

  3. Шта значи „нереално“?! Потражња је повећана (што не чуди обзиром да нико није сигуран како ће се Србија грејати наредне зиме), а понуда није, па су цене РЕАЛНО порасле!…

  4. Po ovome čovek bi mogao da pomisli da je za proizvodnju peleta potrebna samo sirovina.

  5. Samo u primitivnim drustvima se drvo jos uvek koristi kao OGREV! To sto mi radimo nasim sumama je totalni sadizam. Od Sumadije nije ostalo ni S, a sada ce da ogole i ono sto je preostalo. Zimzelenom drvetu je potrebno preko 50 godina da izraste. Umesto sto zabranjuju izvoz!!! ovi iz Srbijasume trebalo bi da vode racuna o bespravnoj seci, da SADE drvece i zahtevaju zabranu koriscenja drveta za grejanje u gradovima.

  6. Direktori u ovom preduzeću uzimaju mito 5 eura po m3 ugovorene količine od kupaca…….javna tajna. Molim tužilaštvo da ispita slučaj

  7. Svaka čast direktoru na ovom saopštenju. A svaka čast i listu danas što piše o ovome. Tačno je sad metar drva košta 65-70€.
    Preporuka ukoliko nastave JP Srbijašume treba obustaviti isporuku a ukoliko kog uhvati žestoko kazniti.

  8. Ja trazio subvencije na konkursu za pogon za briketiranje, znate sta su mi rekli, projekat nije dovoljno zanimljiv. I subvencije dobije sin nekog naprednjaka za otvaranje kafane.

  9. Drzava nije u stanju da domacinski gazduje sumama Srbije.
    A o gradovima da ne pricsm.
    Zasto gradovi nemaju uredjen prostor, ogradjen i sa jednom vagom i jednim postenim sumarskim tehnicarem koji bi na ulazu proveravao poreklo drveta i dao ptvrdu o izmerenoj kolicini – u prostornim metrima i ili kubnim metrima. Tacnu kubikaxu je lako uraditi preko vage.
    Drugo, zasto Srbija sume nemaju svoja stovarista ogrevnog drveta gde bi gradjani mogli da kupe drva a ne da ih prekupci deru i varaju?
    Za to nam nije potrebna Evropska unija.
    Ps.
    Slicno je sa zelenim pijacama, na kojima ne mozete naci proizvidjaca da prodaje svoju robu. Sve nakupci.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.