U dvodnevnoj poseti opštinama juga Srbije boravio je direktor Programa održivog lokalnog ekonomskog razvoja USAID-a Haurd Okman, kome je domaćin bio gradonačelnik Vranja Zoran Antić, sa saradnicima. Direktor USAID-a prisustvovao je prezentaciji Plana detaljne regulacije industrijske zone Bunuševac i zaobilaznice i imao je sastanku sa direktorima javnih preduzeća i predstavnicima privrede.


– Za šest godina sa USAID-om realizovali smo 35 projekata ukupne vrednosti 1,2 miliona evra. Namera nam je da dobru saradnju sa USAID-om još više produbimo, i da uz njihovo znanje i iskustvo koje poseduju, stvorimo još bolje uslove za razvoj cele zajednice – naglasio je gradonačelnik Antić.

Haurd Okman ocenio je da bez ekonomskog razvoja nema ni razvoja lokalne zajednice, kao i da je Grad Vranje pokretač i motorna snaga celog regiona juga Srbije. On je najavio da će USAID nastaviti da pruža podršku Vranju, kao i susednim opštinama. Direktor programa USAID posetio je i Sistem za vodosnabdevanje „Prvonek“ i deponiju „Meteris“, kao i privatna preduzeća „Sanč“ i „Nutriko“. Danas je planiran obilazak skijališta na Besnoj kobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari