Okršaj Gorana Vesića i RGZ: Geosindikat „zgrožen“ izjavama ministra

Ostavite komentar


  1. Nemam dobro mišljenje o Vesiću, ali ovo što je rekao za RGZ je istina. Probajte da uđete u katastar radi nekog vašeg prava ili da komunicirate na temu vašeg predmeta…napravili su nedodirljivi tvrđavu od katastra.

  2. Radnici katastra ne završavaju predmet bez najmanje 500€ „čašćavanja“. To je njihov naziv za mito i iznudu.
    Što se Vesića tiče, taj je već odavno zreo za Zabelu. Ili Mitrovicu, svejedno.

  3. Da ali moj predmet ceka tacno godinu dana na upis,traze mi 3000e da ga zavrse ili ostace u fioci

  4. Ne interesuje me Vesić ali sve je istina što je rekao. Šest godina ne mogu da uknjižim stan koji je po vašem rešenju pravosnažno regulisan. Pet godina mi ne odgovarate na žalbu za upis garaže 17m• tražite mi spratnost garaže u zgradi od 4 stana.Do vas se ne može nikako doći sem preko advokatProbao sam sve za ovih 6 godina i NIŠTA.Ranije si mogao da zakazuješ sada ne.Službenica u opštini je samo maska da ste dostupni za građane ali NISTE !!!Zahtev za ubrzani postupak predaješ portiru bez ikakvih dokaza da si bilo šta predao.Evo ovo je jedini način da vam kažem šta mislim o vama.A’ da mejlovi…pa ko zna da li znate da ih otvorite jer odgovore na njih nikada nisam dobio !!!

  5. Od 1989.god.nisam uspeo da legalizujem kuću.Sve sam platio,svugde predao papire, dobio upotrebnu dozvolu,plaćam porez na novu kuću.Pre 7 god. sam kupio plac i kad sam spojio parcele saznao da je u katastru još uvek ucrtana stara kuća.Platio geodetra,sad su već ucrtane i pomoćne zgrade,ponovo platio sve.Dve godine svake nedelje smo svratili u katastar u Odžacima,žalili se što se ništa ne dešava,na kraju već platili advokata i najzad stiže rešenje iz katastra…posao odrađen.Otprilike 6 meseci kasnije skinem aplikaciju ekatastar na mob. Kad sam proverio moju parcelu da se šlogiram….legalizovae pomoćne zgrade,akuća ponovo NE.U katastru rekli da su izgubili dokumentaciju,bilo bi dobro da nabavimo kopiju crteža.To smo nažalost i uradili i automatski proknjiženo da je pretmet predat tog dana.Od tada je prošlo više od 4 god.Sad više lično ne možemo ući u katastar,preko mejla pišemo žalbe-odgovor je uvek isti:PREZAUZETI SU!
    Onako iskreno:Zar ministar Vesić nije u pravu?

  6. Kada Katastar objasni kako to da Zalbeni postupak vodi njihova Drugostepena sluzba i to po zakonu a ne opstinski sudovi koji bi spor izmedju samog katastra i fizickog lica trebali da rese, jer ako je Drugostepena u okviru samog RGZ, to mu dodje kadija te tuzi kadija ti sudi. Sramota, jos jedan vid drzavne mafije i samovolje.

  7. Ovde je Vesić 100% u pravu. Svuda se olakšava pristup, radi se online, jedino RGZ zabrani komunikaciju. A plus što ljudi pričaju o čudnim primenama u vlasništvu.

  8. Ni prvi ni poslednji ministar koji nema pojma sta treba da radi. Oni su politicari koji samo menjaju fotelje i sta ih briga da ulaze u problem-i ovako ce uskoro biti ministar neke druge oblasti

  9. Verovatno on zna šta se dešava kod Vas nego Vi.Bolie Vi rešavajte probleme nego država.

  10. U RGZ je totalni nerad u Beogradu. Podneo sam zahtev za uknjizenje stana sa svom potrebnom dokumentacijom jos 2017. godine i do danasnjeg dana nisam uknjizio stan, obracajuci se vise puta usmeno i 2 puta pismeno, obijajuci vrata RGZ.

  11. U RGZ je kriminal, ako ne uletis 500 do 1000 eura nema sanse da uknjizis nekretninu. Od 2017. godine ne mogu da uknjizim stan i pored svega sto sam prilozio svu potrebnu dokumentaciju. Kriminal je u Beogradu u ostallim podrucjim jedinicama neznam kako je? Verovatno jos tuznije.

  12. Vesic je u pravu.Katastar je dno dna najgora birokratska ustanova od javnog znacaja,leglo mita i korupcije nedodirljivi.Na salterima rade nestrucni koji pojma nemaju koje dokumente treba predati Meni su odbili zahtev za uknjizenje stanaz zbog nedostatka jedbog papira a receno mi da sam sve podneo sta treba cekao 14 meseci i odbijen zalio se podneo nedostajuci papir sve u zakonskom roku i umesto da se resenje odmah dobije poslali na drugi stepen sto znaci da cu se nacekati ko zna koliko ne meseci nego godina..

  13. Neka RGZ dokaže da zna da radi, pa onda neka se žale na Vesića. Prilikom rešavanja svih mojih predmeta, pravili su greške, od banalnih do ozbiljnih. Treba tužiti lično onog ko je potpisao neki dokument, a ne RGZ. Jer kada tužite RGZ, zabole ih uvo što će poreski obveznici platiti štetu.

  14. Vesic je 100 posto u pravu.Ja sam samo za upis maticnog broja u katastar platio advokatu 18000 dinara za verovatno 10 minuta posla jer to je tarifa za taj postupak.Sramota…

  15. Najvredniji državni službenici mi pre nekoliko dana tražili 15.000 Evra da isprave brljotinu koju su oni napravili i čiju ispravku tražim već 4 godine!

  16. Ako su ovi iz geodetskog zavoda najvredniji što imamobonda me ne čudi što nam mladost i oni koji nešto žele postići u żivotu odlaze….

  17. Stvar je prosta ,evo kako rade.Pre pat godina kupim njivu u selu.Sve međe između njiva i dvorišta su apsolutno prave.Međutim najduža njiva u selu,kada je izašao geometar da je premeri.Neverovatno,neko falsifikovao karte ima među u cik-cak.Čovek pokazao kartu iz katastra.I ostade tako

  18. U katastru u Kragujevcu primljen laborant u katastru vodova.I taj pregleda geodetskei elaborate i każe da nijedan ne valja.

  19. 5 godina čekam na uknjižbu! 5 godina!!! Sa potpuno čistimo papirima! Okolnim putem traže mi 1000 evra da „ubrzaju“. Sve na robiju. Samo da uknjižim radi prodaje i paljba iz ove odvratne zemlje ZAUVEK!!

  20. Udario tuk na luk. Ne zna se ko je maliciozniji za ovaj nesrećni prostor koji nazivamo državom…

  21. Pipkaju,bacaju rovca ….nema tu svadje,sprema se otimanje,bice samoodbrane na kraju….videcemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.