Omladinski kulturni centar gradiće se u Novom Pazaru 1Foto: S. N.

Grad Novi Pazar raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Omladinskog kulturnog centra.

Vrednost ovog posla je 18,4 miliona dinara i neophodna dokumentacija bi trebalo da bude završena za četiri meseca.

To je prvi korak u realizaciji projekta, koji je pre godinu dana najavio ministar turizma i omladina Husein Memić.

Za razliku od pre godinu dana, kada je rečeno da će se taj objekat graditi u neposrednoj blizini Atletskog stadiona, u naselju Hadžet, sada se zna da će Omladinski kulturni centar kraditi u neposrednoj blizini Državnog univerziteta i Tehniške i Škole za dizajn tekstila i kože.

– Po površini, od više od 6.500 kvadrata, to bi trebalo da bude najveći centar tog tipa u ovom delu Evrope. Izgrađivaće se po etapama i Ministarstvo će, u prvoj fazi, učetvovati sa 170 miliona dinara – kaže ministar Memić.

Ukupna vrednost investicije procenjuje se na oko 7 miliona eura i ministar turizma naglašava da je planirano da ovaj objekat bude izgrađen za tri godine.

Predviđeno je da se grade zasebne funkcionalne celine, od podruma, gde će biti smeštene garaže, do spratova na kojima će se nalaziti biblioteka, kongresna sala, prostor za dualno obrazovanje, restoran sa kuhinjom i u jednom delu biće smešten hotel.

S obzirom, da će u okviru Omladinskog kulturnog centra biti izgrađeni i hotelski smeštajni kapaciteti, ministar omladine ističe da će za taj deo objekta poslovati kao javno-privatno partnerstvo.

Svi prostori biće prilagođeni za pristup i kretanje osoba sa invaliditetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari