Ako je suditi prema najnovijim informacijama iz Zastave, budući strateški partner Fabrike automobila najverovatnije će biti Dženeral motors, odnosno američko-nemačka kompanija Opel, koja je ćerka-firma Dženeral motorsa. Kako Danas nezvanično saznaje, Opel bi, krajem ove ili početkom naredne godine, trebalo da počne da seli opremu za proizvodnju „astre klasik“ iz svoje fabrike u Poljskoj u kragujevčku Fabriku automobila, gde bi sklapanje tog modela automobila, prema ugovoru o saradnji između Zastave i Dženeral motors, trebalo da počne tokom 2008.

Ako je suditi prema najnovijim informacijama iz Zastave, budući strateški partner Fabrike automobila najverovatnije će biti Dženeral motors, odnosno američko-nemačka kompanija Opel, koja je ćerka-firma Dženeral motorsa. Kako Danas nezvanično saznaje, Opel bi, krajem ove ili početkom naredne godine, trebalo da počne da seli opremu za proizvodnju „astre klasik“ iz svoje fabrike u Poljskoj u kragujevčku Fabriku automobila, gde bi sklapanje tog modela automobila, prema ugovoru o saradnji između Zastave i Dženeral motors, trebalo da počne tokom 2008. godine. U prilog sve ozbiljnijim nagoveštajima o mogućem strateškom partnerstvu Zastave i Dženeral motorsa, odnosno Opela, svedoče i informacije da će delegacija menadžera i stručnjaka Opela u oktobru ponovo boraviti u Zastavi, te da je za danas zakazan sastanak Zastavinih i Opelovih sindikalaca. Sindikalci dveju kompanija razgovaraće o predstojećoj privatizaciji Fabrike automobila i položaju radnika u toj Zastavinoj firmi.
Podsetimo da je Dženeral motors prošle sedmice u Kragujevcu otvorio savremeni prodajno-servisni centar, u čije je opremanje uloženo oko dva miliona evra. U njemu će se prodavati i servisirati automobili Opela i Ševroleta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari