Dženeral motors je i dalje zainteresovan za proizvodnju Opelovih modela u Srbiji. Za nastavak saradnje sa Dženeral motorsom zainteresovani smo i mi u Zastavi, i otuda smo, u saradnji sa nadležnim državnim institucijama. Dženeral motorsu ponudili dve lokacije, jednu u okolini Kragujevca, a drugu u Beogradu, na kojima bi mogla da se organizuje proizvodnja Opelovih modela.

Dženeral motors je i dalje zainteresovan za proizvodnju Opelovih modela u Srbiji. Za nastavak saradnje sa Dženeral motorsom zainteresovani smo i mi u Zastavi, i otuda smo, u saradnji sa nadležnim državnim institucijama. Dženeral motorsu ponudili dve lokacije, jednu u okolini Kragujevca, a drugu u Beogradu, na kojima bi mogla da se organizuje proizvodnja Opelovih modela. Sada treba sačekati i videti kako će na tu ponudu reagovati menadžeri Dženeral motorsa – kažu u Zastavi.
Podsetimo da su Dženeral motors i Zastava, sredinom prošle godine, u Vladi Srbije, potpisali sporazum o saradnji kojim je, osim najavljenog sklapanja Opelovih modela u pogonima Zastavine Fabrike automobila, ugovoren i bescarinski dvogodišnji plasman 8.300 „astri klasik“ na domaćem tržištu. Opel je posredstvom Zastave, od početka avgusta prošle godine do ovih dana, u Srbiji prodao više od 5.000 „astri“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari